Szénhidrátszegény pizza

Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Szénhidrátszegény pizza
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 325 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 25g 50%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség ~1000Ft
Hozzávalók
Ennyi adagra: szelet
Elkészítési idő
40perc
Költség ~1000Ft
Hozzávalók
Ennyi adagra: szelet
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Szénhidrátszegény pizza
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 325 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 25g 50%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit egyszerűen csak keverjük össze, majd pihentessük 15 percet.
  2. Amíg a tészta pihen, addig csinálhatunk házi paradicsomszószt a tetejére. Paradicsomszósz: Dobjuk a paradicsomokat forrásban lévő vízbe, majd amikor meghasadtak, vegyük ki őket, így már könnyen le lehet húzni a héjukat. Vegyük ki a szárát..cheeky
  3. Botmixerrel, vagy turmixgépben turmixoljuk pépesre, és ízesítsük sóval, oreganoval, bazsalikommal.
  4. A tésztát süssük elő sütőben 200 fokon 10 percig, majd kenjünk meg a szósszal és helyezzük rá a feltétet. Itt a hagyományos pizzákhoz hasonlóan a feltét széles körben választható (természetesen clean hozzávalókból). Ez nálunk csirke mell, olívabogyó, erős paprika,paradicsom és zsírszegény mozzarella volt.
  5. Süssük meg kb. 15 perc alatt. Hagyni kell picit hűlni, mert forrón könnyebben szétesik a tésztája.
Megjegyzés

Tipp: A lenmaglisztet helyettesíthetjük zabliszttel is ha belefér, de azt inkább ebédre javasoljuk. + Tipp: Nálunk a másnapra félretett szeletek tésztája vélhetően a hűtés és újramelegítés hatására már kezelhetőbb, tésztás állagúvá vált.