Szupervékony diétás pizza

Ha diétás pizzát szeretnél készíteni, akkor számos receptet találhatsz a neten. Lehet tésztát készíteni alternatív lisztekből, karfiolból, de akár túróból is. A sok lehetőség között azonban nehéz megtalálni a megfelelőt, ha a te kedvenced az igazán vékony, puha tésztás változat, ami állagát képes annyira tartani, hogy másnak felmelegítve is finom marad. Mai receptünk ilyen, sőt ezen túl még gluténmentes, olajmentes, tojásmentes, stb…tehát tényleg mindenmentes és persze extra fogyókúrás, hiszen egy szelet …most figyelj: csupán 1.5 g szénhidrátot tartalmaz. Tehát ez a pizza tényleg lehet vacsora is 🙂 Szokásunkhoz híven pedig most sem dolgozunk méregdrága spéci lisztkeverékekkel, csak egyszerű alapanyagokkal, így szűk pénztárca mellett is megtalálhatod számításod. (A tápérték mennyiségeket 1 szeletre azaz 1/6-od pizzára vetítve írtuk. A receptből egyébként 2 vékony pizza készíthető.)

Igazán diétás vegan pizzatészta

Diétás, vegan szupervékony pizza

Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel, Snack, Vacsora
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi, Olasz, Vegetáriánus
Tálalás: 2 pizza
Kalória: 22.5kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 0.5 fej karfiol
  • 2 evőkanál lenmag pehely formában
  • 35 g mandulaliszt
  • 1 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál fokhagyma granulátum

Elkészítés

  • A lenmagpelyhet egy pici pohárban keverd el bő fél deci vízzel és tedd a hűtőbe 2 órára. A tésztában ez a tojás szerepét fogja betölteni, szóval ha szeretnéd használhatsz tojást is. De ugyan miért tennéd, hisz a lenmag egészséges 🙂
  • A karfiolt szedd rózsáira és párold meg. A vízből akkor kell kivenned, ha már kezd puhulni, de még nem lágyult meg teljesen. Ez egy fontos pont, ezért ellenőrizd villával. Ha kiszedted hagyd picit hűlni, majd egy szűrőben pépesítsd össze. Fotnso, hoyg szűrőben csináld, mert a pépesítés során a felesleges víznek is el kell távoznia. ( Kb. egy dl víznek kell kifolynia)
  • Ha a lenmagpehely már megzselésedett, akkor keverd el a pépesített karfiollal és a fűszerekkel. Egy nagy tésztacsomót kell kapnod. Ezután jön a trükkös része! Egy tepsit bélelj ki jó minőségű szilikonos sütőpapírral. Fontos, hogy jó minőségű legyen a sütőpapír mert könnyen leragadhat. Ha így járnál picit kend be olíva olajjal. Tedd a tésztát a tepsibe, majd a másik oldalára is tégy egy sütőpapírt és sodrófa segítségével nyújtsd ki a két papír között. (Ha igazán vékony tésztát szeretnél, akkor a tésztacsomót vedd ketté, és az egyik részét tedd a tepsibe. Ha a vastagabbat szeretnél, akkor dolgozhatsz az egésszel is.) Ezután óvatosan távolítsd el a sütőpapírt és tedd az előmelegített sütőbe a tésztát. Süsd 20 percig 180 fokon, majd vedd ki és kend tedd rá a kívánt feltéteket és süsd további 10 percig. Miután kivetted hagyd állni 10 percig, mert forrón nem lehet jól szeletelni.

Notes

Egy tipp: Ügyelj, hogy egyenletes vastagságra, mert a széleknél elvékonyuló tészta megéghet.

Tápanyagok

kalória: 22.5kcal | szénhidrát: 1.5g | fehérje: 2g | zsír: 1g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

szupervékony karfiolpizza tészta

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: