Szupervékony diétás, vegan pizza

vegan pizzatészta karfiolból
Igazán diétás vegan pizzatészta
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.75
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás, vegan szupervékony pizza
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 22.5 Zsírból származó energia: 9
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 1g 2%
Szénhidrát: 1.5g 1%
Fehérje: 2g 4%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
1óra
Költség kevesebb, mint 100 Ft /szelet
Hozzávalók
Ennyi adagra: pizza
Elkészítési idő
1óra
Költség kevesebb, mint 100 Ft /szelet
Hozzávalók
Ennyi adagra: pizza
Igazán diétás vegan pizzatészta
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.75
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás, vegan szupervékony pizza
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 22.5 Zsírból származó energia: 9
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 1g 2%
Szénhidrát: 1.5g 1%
Fehérje: 2g 4%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A lenmagpelyhet egy pici pohárban keverd el bő fél deci vízzel és tedd a hűtőbe 2 órára. A tésztában ez a tojás szerepét fogja betölteni, szóval ha szeretnéd használhatsz tojást is. De ugyan miért tennéd, hisz a lenmag egészséges 🙂
  2. A karfiolt szedd rózsáira és párold meg. A vízből akkor kell kivenned, ha már kezd puhulni, de még nem lágyult meg teljesen. Ez egy fontos pont, ezért ellenőrizd villával. Ha kiszedted hagyd picit hűlni, majd egy szűrőben pépesítsd össze. Fotnso, hoyg szűrőben csináld, mert a pépesítés során a felesleges víznek is el kell távoznia. ( Kb. egy dl víznek kell kifolynia)
  3. Ha a lenmagpehely már megzselésedett, akkor keverd el a pépesített karfiollal és a fűszerekkel. Egy nagy tésztacsomót kell kapnod. Ezután jön a trükkös része! Egy tepsit bélelj ki jó minőségű szilikonos sütőpapírral. Fontos, hogy jó minőségű legyen a sütőpapír mert könnyen leragadhat. Ha így járnál picit kend be olíva olajjal. Tedd a tésztát a tepsibe, majd a másik oldalára is tégy egy sütőpapírt és sodrófa segítségével nyújtsd ki a két papír között. (Ha igazán vékony tésztát szeretnél, akkor a tésztacsomót vedd ketté, és az egyik részét tedd a tepsibe. Ha a vastagabbat szeretnél, akkor dolgozhatsz az egésszel is.) Ezután óvatosan távolítsd el a sütőpapírt és tedd az előmelegített sütőbe a tésztát. Süsd 20 percig 180 fokon, majd vedd ki és kend tedd rá a kívánt feltéteket és süsd további 10 percig. Miután kivetted hagyd állni 10 percig, mert forrón nem lehet jól szeletelni.
Megjegyzés

Egy tipp: Ügyelj, hogy egyenletes vastagságra, mert a széleknél elvékonyuló tészta megéghet.