Testépítők salátája
Mennyiség Előkészítés
1adag 15perc
Mennyiség Előkészítés
1adag 15perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Előkészületek: a csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A házi gomolya sajtot hasonló méretű kockákra vágjuk, félretesszük. A tojást megfőzzük.
  2. A kókuszzsírt egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk. Ilyenkor érdemes egy ecsettel eloszlatni a serpenyőben. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Majd gyakran forgatva megsütjük a kókuszzsíron. Az alapon túl ízlésed szerint fűszerezheted, mi viszont mást nem tettünk rá.
  3. Amíg a csirkemell sül, készítsük el a saláta alapot! A jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük, egy tányérba tesszük. Hozzákeverjük a madársaláta, a friss spenót- és bazsalikomleveleket. A lilahagymát félfőre vágjuk, majd rétegeire bontva rátesszük, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát pedig mi nagyobb cikkekre vágtuk. Az egészet egy pici lime-mal csepegtetjük meg, aminek a könnyed savassága életet lehel a saliba.
  4. Amikor már majdnem kész a csirkemell toljuk félre a serpenyőben és tegyük rá a gomolya sajtot. A sajtot nem akarjuk teljesen megsütni, elég éppen csak megpirítani pár oldalon, hogy picit izgalmasabb ízt és textúrát adjon a salihoz.
  5. Ha a csirkemell és a sajt is elkészült ráhalmozzuk a salátára, rátesszük a négybe vágott tojást és voltaképpen készen is vagyunk.
Megjegyzés

Tipp: Hogyan lehet még változtatni a salin? Egyrészt adhatsz hozzá pl. uborkát. Ízesítheted olívabogyóval. Remekül illik hozzá a friss metélőhagyma és a petrezselyemzöld is. A húst nyilván fűszerezheted bővebben, ez esetben a sajtot viszont érdemes külön serpenyőben megpirítani. Ha a ropogós elemeket hiányolod akkor mandulával, fenyőmaggal, vagy pirított magvakkal érdemes megszórni. Mivel ez egy testépítő kompatibilis saláta, melyet akár estére is érdemes fogyasztani öntetet már nem javasolunk rá.