Thai narancsos marha, barnarizzsel

thai marha étel
thai marha étel
Értékelés
Szavazatok: 3
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Thai narancsos marha, barnarizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 476 Zsírból származó energia: 135
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 15g 23%
Telített zsírok: 3g 15%
Koleszterin: 71mg 24%
Szénhidrát: 55g 18%
Élelmi rostok: 10g 40%
Fehérje: 32g 64%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
45perc
Költség ~1000 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A mártáshoz:
Ennyi adagra: adag
A sütéshez:
Elkészítési idő
45perc
Költség ~1000 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A mártáshoz:
Ennyi adagra: adag
A sütéshez:
thai marha étel
Értékelés
Szavazatok: 3
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Thai narancsos marha, barnarizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 476 Zsírból származó energia: 135
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 15g 23%
Telített zsírok: 3g 15%
Koleszterin: 71mg 24%
Szénhidrát: 55g 18%
Élelmi rostok: 10g 40%
Fehérje: 32g 64%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A mártás alapanyagait keverjük össze majd tegyük félre, állni.
  2. A wokban forraljunk fel vizet, majd lefedve főzzük a brokkolit 4-5 percig. Ha kész tegyük félre a brokkolit és külön a vizet egy tálba.
  3. Vágjuk fel a marhahúst a hús rostjaival ellentétes irányban 3 centi hosszú darabokra. Majd egy nagy tálban keverjük össze a darált fokhagymával, gyömbérrel és sóval.
  4. A szőlőmagolajat hevítsük fel a wokban, majd tegyük bele a fűszerezett marhahúst. 2 percig hagyjuk sülni, majd kevergessük egy fakanállal. Adjuk hozzá a szezámmagot, a narancs lereszelt héját és ha szükséges csökkentsük a lángot. Kevergessük még 2-3 percig, amíg a marha teljesen megsül, közben ha száraznak ítéljük adunk hozzá a brokkoli vízéből egy keveset.
  5. Amikor a marha kész adjuk hozzá a mártást és a brokkolit, és melegítsük egy percig.
  6. Szervírozzuk 4 részre osztva barna rizzsel, a tetején megszórva a felkockázott naranccsal.