Vegán brassói rizzsel
Mennyiség Előkészítés
2adag 60perc
Mennyiség Előkészítés
2adag 60perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Előkészületek: A szejtánt vágd egyforma vastag kockákra. A fokhagymát szeleteld fel. A basmati rizst főzd meg.
  2. Az olíva olajon kezd el pirítani a fokhagymát, ügyelj, hogy ne barnuljon meg.
  3. Egy dobozba tedd bele a szejtánt, az ajvárt és a fűszereket, kivéve a majorannát. Sózd meg alaposan és önts hozzá még egy teáskanál olíva olajat is. A dobozd lezárva alaposan rázd össze. Így elkészült a tökéletes brassói ízesítés 🙂 Tedd a serpenyőbe a fokhagymához és 5 percig magas lángon süsd, majd ha picit a széleken már megpirult a szejánt vedd le közepesre.
  4. Add hozzá a borsót, 3 evőkanál vizet és a majorannát. (A szejtán miatt kicsi vizet is kell adni, hogy ne legyen száraz.) Alacsony lángon főzd további 25 percig, alkalmanként megkeverve.
  5. Egy pici vízben keverd el a tápióka keményítőt és add a serpenyőhöz. Keverd folyamatosan. (Ez azért kell, hogy picit szaftosabb legyen. a húsból kifőtt zsírt és a krumpliból kifőtt keményítőt helyettesítjük ezzel a trükkel.) Majd adj hozzá egy kevés apróra vágott petrezselymet. Egy gyors keverés és kész is 🙂
  6. Tálald a rizsre szedve, vagy akár azzal összekeverve. Fogyaszd ebédre, vagy egy tökéletes edzés utáni “töltés” gyanánt. Savanyú uborka remek kísérője lehet.
Megjegyzés

Tipp: Természetesen készítheted burgonyával is, vagy alternatívájával a csicsókával is. Ez esetben az főtt burgonyát, vagy csicsókát érdemes picit lepirítva a serpenyőben hozzákeverni a szejtánhoz.