Vegan protein tál szejtánnal

Vegán protein tál szejtánnal
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Vegan protein tál szejtánnal
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 356 Zsírból származó energia: 41
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 4.5g 7%
Szénhidrát: 48g 16%
Fehérje: 31g 62%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
80perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
80perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Vegan protein tál szejtánnal
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 356 Zsírból származó energia: 41
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 4.5g 7%
Szénhidrát: 48g 16%
Fehérje: 31g 62%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsük el a szejtánt: Egy nagy tálba keverd össze a búzasikért, a tönköly lisztet, 1 teáskanál Himalája sót, az őrölt borsot, az őrölt fűszerpaprikát, az őrült köményt, a szárított petrezselyemzöldet egy csipet sütőport. Keverd el jól, majd add hozzá az olvasztott kókuszzsírt és 2 deci langyos vizet. Ezt kézzel gyúrd össze. Ha minden jól sikerül egy nagyon erős, már-már gumis állagú tésztát kell kapnod. Ezt szedd 4 részre és tedd félre pihenni 20 percre. Ezután forró vízben 15 percig főzd. Ha feljött a víz felszínére, akkor tedd félre hűlni. Kis kiegészítés: Ha zöldséglevesben főzöd, vagy a léhez adsz egy kis szárított zöldséget, akkor még finomabb lesz. Mi egyébként a főző léhez Ataisz márkájú Vega-mix zöldségkeveréket adtunk, de enélkül is ehető azért 🙂
  2. Amíg a szejtán pihen készítsd el a rizst: Leheletnyi kókuszzsíron pirítsd 1-2 percig a rizsszemeket majd öntsd fel 3 deci vízzel, sózd és add hozzá a kurkumát. A sárgarépát vágd apró kockákra és ezt is add hozz, majd lefedve alacsony lángon főzd 10 percig. Ha szükséges adhatsz hozzá még pici vizet. Ezután tárold lefedve további 10 percig, hogy igazán puhára és egyben pergősre párolódjon.
  3. Még továbbra is áll a szejtán, illetve puhul a rizs addig készítsd el az isteni finom zellerköretet. A megpucolt zellergumót a pucoló segítségével vágd leheletvékonyra. Fontos, hogy a pucolót használd, mert késsel nem lehet eléggé vékonyra vágni. Ha ez megvan egy tapadásmentes serpenyőben ujjhegynyi kókuszzsíron, lassú tűzön süsd 4-5 percig, közben a csipet sóval és a fokhagyma granulátummal ízesítsd.
  4. Már szinte minden elkészült, a lényeg mégis hátra van. A főtt szejtánokat vágd centis szelekre és a zelleres serpenyőben süsd készre oldalanként 3-4 percig. Közben nem kell fűszerezni, hiszen már eleve tartalmazza azt.
  5. Ha minden kész állítsd össze a tálat a képen látható módon. Jó, ha adsz hozzá valami zöld levelest is, pl spenótot és egy kevés aprított hagyma is jól jön a teljes élményért. Mi mindezt egy fél paradicsommal egészítettük ki.