Tavaszköszöntő répasaláta
Ez a répasaláta a maga nemében egyszerű de nagyszerű. Salátaként önmagában is megállja a helyét viszont szuper köret lehet főétel mellé is.
Miért jó répát fogyasztani?
A répa az egyik legjobb béta-karotin forrás, rengeteg C- és K-vitamin található benne valamint kálium és élelmi rost. Ezenfelül még tartalmaz még foszfort, B6 és E-vitamint, B1 és B2 vitaminokat. Plusz előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma és alig van benne zsír és koleszterin tartalma pedig nulla.
Ez a saláta receptünk a répának köszönhetően béta karotinban gazdag, a szezámmag jóvoltából pedig extra ásványi anyagokban és nyomelemekben sem szenved hiányt.
Répasaláta
Hozzávalók
- 1 db répa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomó retek
- 4 szál újhagyma
- 1 tk szezámmag
Öntet
- 50 g tahini
- 50 ml víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé
- 1 tk só, bors
Elkészítés
- A sárgarépát megtisztítjuk és a zöldség hámozóval vagy késsel széles csíkokat vágunk belőle. A retket, az újhagymát és a petrezselymet felszeleteljük.
- Tálba tesszük a zöldségeket és összeforgatjuk az öntettel.
- Kb 30 percet pihentetjük, hogy a répa kicsit felpuhuljon, és átvegye az aromákat. Tálaláskor adhatunk hozzá finomra vágott csilipaprikát, szezámmagot, olívaolajat, határ a csillagos ég
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!