Nagyon finom, nagyon diétás, egyszerű elkészíteni (persze elrontani is egyszerű, ezért figyelmesen olvass) és egy még olcsó is. Mi kell még? 🙂 Az étel makróit 50 gramm kölessel számoltuk ki. Ha ismered a kölest, akkor tudod, hogy az egyik legegészségesebb és legkevésbé hizlaló szénhidrátforrásról van szó. Tehát ezt az ételt nyugodtan eheted akkor is, ha komoly fogyókúrában vagy. Amit még érdemes hozzátenni, hogy ez gyakorlatilag egy alaprecept. Érdemes tovább kísérletezni, fűszerekkel. zöldségekkel, akár valamilyen mártással is ízlésedre szabhatod.
Ricottával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 1 csirkemell egész, nagy
- 150 g ricotta
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g köles
- só
- bors
Elkészítés
- 1. Első lépésben készítsd el a köretet! A kölest mosd át és csepegtesd le. Tegyél fel forrni 3 deci vizet és ha elkezd forrni add hozzá a kölest és egy kevés sót. Amikor ismét felforr, vedd le takarékra, fedd le és főzd így 10 percig. Néha nézz rá, esetleg keverd meg. 10 perc után lefedve tedd félre és hagyd állni, így lesz egyszerre pergős és puha. Persze ez csupán az alaprecept. Érdemes kísérletezned különböző fűszerekkel, zöldségekkel is.
- 2. Most készítsd el a csirke töltelékét! Vágd apróra a petrezselymet és keverd el a rikottával. Add hozzá a fokhagymát lereszelve, egy fél kiskanál sót és egy csipet borsot.
- 3. Az egészben lévő csirkemellet vágd ketté és szúrd fel egy éles késsel. Készíts olyan nagy mélyedést amekkorát tudsz, de ügyelj arra, hogy ne lyukadjon ki. Kívül-belül sózd és borsod, majd töltsd bele a rikottás keveréket. Vigyázz, ne töltsd túl, mert akkor könnyen kifolyhat. A nyílást 2-2 fogpiszkálóval szúrd át, lezárva a melleket.
- 4. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd egy serpenyőt vékonyan kenj meg kókuszzsírral és hevítsd nagy lángon. Amikor már elég forró tedd rá a csirkemelleket és süsd körbe, oldalanként 2-3 percig. Óvatosan forgasd, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- 5. Ha minden oldalról megpirult a csirkemell, akkor tedd át egy jénai tálba, vagy egy tepsibe. A csirkemell könnyen kiszárad, ezért önts az aljára egy kevés vizet, de ha zöldségleves van a kéznél, az még jobb. Fedd le egy alufóliával, amit pár helyen szurkálj meg és így süsd 200 fokon légkeveréssel 20 percig. Ezután vedd le a fóliát és süsd további 10 percig.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]