Spárgás lepény

A spárgára nem csak párolva, vagy krémlevesként lehet gondolni. Tengerentúlon például népszerű étel az asparagus tart, azaz egy olyan lepényszerű étel melyet előregyártott leveles tésztából készítenek, megkenik rengeteg tejszínes-sajtos krémmel, majd ez sül egybe. Mi most ezt próbáljuk meg clean köntösbe bújtatni. Margarinos olajos tészta helyett egy teljes kiőrlésű és zabos alapot készítünk arra rá a diétás rikottás krém…hmmm fincsi lesz 🙂 De nem csak finom, diétás is, hiszen egy szelet csak 85 kalóriát tartalmaz ennek ellenére remekül laktat. Egyszerűen csak  az okoz gondot, hogy reggelire, ebédre, snack gyanánt esetleg uzsonnára egyem! 😀 Mert ez 1-2 szelettel még a nap második felében is lecsúszhat 🙂

Spárgás lepény

Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel, Reggeli, Snack, Vacsora
Konyha: Francia, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 15 szelet
Kalória: 85kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

spárga rikotta recept

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom