A sertésszűz a sertés legnemesebb része. Ugyanaz, mint a marhának a bélszín. Kevesen tudják, de alacsony zsírtartalma miatt egy remek remek alternatíva csirkemellre, persze árban picit húzósabb…habár a bélszínnel hasonlítva olcsónak számít. Elkészítése nem éppen kezdő feladat, hiszen könnyen kiszárad, de ha jól készíted el, akkor finom omlós is marad. Mivel a legtöbben extra diétás ételeket kértek tőlünk most rendhagyó módon ezzel az alapanyaggal dolgozunk és kihasználva a spárgaszezont az egészségesebb fajta zöld spárgával készítjük el ezt az ételt. Hogy biztosan könnyedén csússzon egy hozzávaló öntetet is készítünk, amely így valódi diétás gourmet fogássá teszi az ételt. Készítsd el akkor, amikor valami különlegességre vágysz és fogyaszd nyugodtan bármelyik napszakban. Az étel glutén- és laktózmentes. Szinte alig tartalmaz szénhidrátot és zsírt, ellenben brutális 45g fehérjével bír.

Spárgával szúrt sertésszűz
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!