Éljen a retró! Aki a 90-es években, vagy korábban volt gyerek ismeri a menzák elmaradhatatlan favoritját a spenótfőzeléket, ami természetesen úgy az igazi, ha bundáskenyérrel kínálják. Az eredeti spenótfőzelékben azonban maga a spenót volt a legkevesebb, annál több volt a liszt az ételízesítő, de étolaj és cukort sem spórolták ki belőle. Ezzel szöges ellentétben van az általunk készített változat ugyanis ebből egy nagy tányérral és két bundáskenyérrel is csak 325 kalóriát tartalmaz, aminek közel negyedét protein adja! Természetesen ízesítve és a szénhidrátokat és zsírokat a lehető legjobban spórolva alkottuk meg új diétás receptünket.
A spenót egyébként fantasztikus szuperélelmiszer. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, és kiemelkedően magas B-vitamin tartalma. Testépítők is pont ezért szeretik, mert a B-vitaminok hatására szervezetünk zsír-fehérje- és szénhidrátanyagcseréje is jelentősen javul. A spenótben rengeteg a folsav, amit a boldogság vitaminjaként tartanak számon. Flavonoidtartalma pedig az immunrendszert és a látást erősítik. Receptünkben ezért is alkalmazunk kímélő főzési módot, hogy ezekből az értékes mikrotápanyagokból minél többet megőrizzünk.

Spenótfőzelél bundáskenyérrel
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!