Spenótfőzelék bundáskenyérrel

Éljen a retró! Aki a 90-es években, vagy korábban volt gyerek ismeri a menzák elmaradhatatlan favoritját a spenótfőzeléket, ami természetesen úgy az igazi, ha bundáskenyérrel kínálják. Az eredeti spenótfőzelékben azonban maga a spenót volt a legkevesebb, annál több volt a liszt az ételízesítő, de étolaj és cukort sem spórolták ki belőle. Ezzel szöges ellentétben van az általunk készített változat ugyanis ebből egy nagy tányérral és két bundáskenyérrel is csak 325 kalóriát tartalmaz, aminek közel negyedét protein adja! Természetesen ízesítve és a szénhidrátokat és zsírokat a lehető legjobban spórolva alkottuk meg új diétás receptünket.

A spenót egyébként fantasztikus szuperélelmiszer. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, és kiemelkedően magas B-vitamin tartalma. Testépítők is pont ezért szeretik, mert a B-vitaminok hatására szervezetünk zsír-fehérje- és szénhidrátanyagcseréje is jelentősen javul. A spenótben rengeteg a folsav, amit a boldogság vitaminjaként tartanak számon. Flavonoidtartalma pedig az immunrendszert és a látást erősítik. Receptünkben ezért is alkalmazunk kímélő főzési módot, hogy ezekből az értékes mikrotápanyagokból minél többet megőrizzünk.

clean spenótfőzelék diétás bundáskenyérrel

Spenótfőzelél bundáskenyérrel

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Francia, Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 325kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!


Olvass további hasznos tartalmakat:

Dr. Jason Fung: A rák kódja

Dr. Jason Fung könyve választ ad a rákot övező rengeteg kérdésre: mi is az a rák? Genetikailag öröklődhet? Mivel áll szoros kapcsolatban? Hogyan lehet megfékezni a terjedését?

Elolvasom