Street Workout & Calithenics – Sajáttestsúlyos edzés

street workout

Az Egyesült Államokból ered, lényegében a calisthenics alapjait használva állt össze maga a workout mozgásforma. Az edzések során a saját testsúlyt alkalmazva hajtanak végre a sportolók a kezdetekben alap gyakorlatokat húzódzkodón, tolódzkodón és a földön. Majd a megfelelő erőnlét megszerzése után kialakul egyfajta szabad stílus szinte mindenkinél ami valójában a varázsát adja az egésznek. Szóval, látványos elemek, stílusos szabad gyakorlatok, ez a Street Workout.

A népszerűsége a gyakorlatok szabadságában rejlik emellett kiváló fizikum, állóképesség érhető el. Bárhol/bármikor edzhetünk, ugyanis az eszközök szükséglete minimális. Akár egyedül, akár csoportosan.

FLOOW..

Az úgymond “profi” kategóriába sorolt sportolók, mikor már felugranak a rúdra, elkapja őket a flow érzés..
Ez lényegében az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől energiával töltődik fel, abban teljesen részt vesz, átadja magát a folyamatnak, magának az érzésnek, örömét leli benne.

Magyarországon is egyre ismertebb!

A sport hazánkban igen gyorsan fejlődik, egyre több szabadtéri park épül, már számos csapatra rábukkanhatunk az ország bármely pontján. Például: a PSF illetve a Barhunters, Barkingdogz, akik igen sok energiát beleöltek már a hazai workoutba. Több úgymond “szakértő”-vel együtt létrehoztak egy országos szövetséget, mellyel koordinálják a hazai tevékenységeket.

Mint például:
– Fejlesztési mozgalmak irányítása
– Országos közösség kialakítása, toborzás, szemináriumok
– Képzési központok létrehozása
– Együttműködés a külföldi és nemzetközi/kormányzati, illetve nem kormányzati szervekkel és szervezetekkel.
– Versenyek, találkozók, kvalifikációk külföldi bajnokságokra

Elérhetőség:

Hard Body Hang – *Use your energy for your future*

Emellett az országban van egy csapat akik a szabadtéri és beltéri sporteszközökre specializálódtak, ők a HBH az-az Hard Body Hang. Céljuk, hogy minél több szabadtéri sportpark épüljön. Eddigi tevékenységünk során pályázati forrásokból Budapesten több mint 5 street workout pályát építettek.
Alkalmazás:

Együttesen ajánlott alkalmazni más sportágakkal akár kiegészítésképp,vagy a 2, illetve több sportág teljes összevonásával.

A nagy Arnold Schwarzenegger is ezt a példát mutatta.

streetworkout

Tudtad, hogy Magyarországon is járhatsz már Street Workout edzésekre?

Ha hiteles személyektől szeretnéd elsajátítani az alapokat, esetleg komolyabb célod is van (világbajnokság), keresd fel az alábbi weboldalakon a workoutos embereket bizalommal! De nekem is nyugodtan írhattok ugyanis én a PSF Team edzőjeként dolgozok Fehérváron Ódor Attilával és Bari Károllyal.

Helyszínek:

Székesfehérvár Predator (‘s Gym) Street Workout (http://www.psf-team.hu)
Budapest Thor Gym /Jahn Gergely/ (http://www.thorgym.hu)

Magyar közösségi csoport: https://www.facebook.com/groups/102640659812759/​

Hamarosan további cikk, tipp a Street Workout-Testépítés-Erőemelés együttes alkalmazásáról. (videók, gyakorlatok, variációk stb)

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: