Varázsold színesebbé és egészségesebbé a reggeliket: készíts zöldség alapú kencéket a kenyeredre és felejtsd el a tartósítószeres bolti kencéket!
Ezzel egyrészt könnyedén tudod növelni a bevitt zöldségadagot, vele együtt pedig az értékes tápanyagokat, másrészt gazdagabb ízélménnyel ajándékozod meg magad.
Különböző alapanyokat és fűszereket használhatsz egy-egy zöldséges feltét elkészítéséhez. Mi ezúttal egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb verziót mutatunk neked.
Sült zöldségkrém kovászos kenyérrel
Ha szeretnéd színesíteni és egészségesebbé tenni a reggeliket, akkor kezdheted azzal is, hogy a bolti kencék helyett zöldséges alapot kensz a kenyeredre. Ezzel egyrészt könnyedén tudod növelni a bevitt zöldségadagot, vele együtt pedig az értékes tápanyagokat, másrészt gazdagabb ízélménnyel ajándékozod meg magad. Különböző alapanyokat és fűszereket használhatsz egy-egy zöldséges feltét elkészítéséhez. Mi ezúttal egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb verziót mutatunk neked.
Hozzávalók
- 1 db padlizsán kisebb
- 3 db paprika
- 1 evőkanál kókuszolaj
- só ízlés szerint
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
- Vágd kockákra a padlizsánt és a paprikákat.
- A kókuszolajon kezd el pirítani a zöldségeket. Közepes hőfokon, néha kevergetve süsd őket 15-20 percig.
- Amikor kellően megpuhultak, tedd őket egy tálba, add hozzá a fűszereket ízlés szerint és botmixerrel keverd őket krémesre.
- Friss, ropogós kovászos kenyérrel az igazi!
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]