Sütőtökkrémleves kókusztejjel

Klasszikus őszi hangulatú leves, melyből mi most finom, egészséges krémlevest készítünk. Jó tudni, hogy a sütőtök sok A-vitamint tartalmaz, ami jót tesz a bőrnek, a hajnak és az immunrendszernek.
Fgyelem ez a recept alaplé meglétét és turmixolást igényel!

Sütőtök krémleves kókusztejjel

Klasszikus őszi hangulatú leves, melyből mi most finom, egészséges krémlevest készítünk. Jó tudni, hogy a sütőtök sok A-vitamint tartalmaz, ami jót tesz a bőrnek, a hajnak és az immunrendszernek. 
Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Előétel, Leves, Vacsora
Konyha: Francia, Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 155kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök közepes méretű
  • 1 fej hagyma nagy fej
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál gyömbér apróra vágva
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál currypor
  • 6 dl clean alaplé pl. korábbról maradt lefagyasztot zöldségleves
  • 180 ml kókusztej
  • 2 evőkanál koriander apróra vágott friss, szárítottból 2 teáskanál
  • 1 teáskanál
  • fehér bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig. Közben hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt.
  • Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes főzőedénybe. Az alaplé nem más mint leszűrt húsleves, vagy répából, zellerből, hagymából, petrezselyemből készült szűrt zöldségleves. Helyettesíthető ha valamikor készítettél zöldséglevest, vagy húslevest és lefagyasztottad. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, közben kevergetve.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd dinszteljük tovább még egy percig. Adjuk hozzá a kurkumát és a curryt, és alaposan keverjük össze a hagymával és gyömbérrel.
  • Adjuk hozzá a sütőtököt és a maradék alaplevet, majd ismét keverjük meg jól.
  • Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd vegyük vissza a lángot kis/közepes értékre és fedő nélkül főzzük a levest, amíg a sütőtök meg nem puhul (körülbelül 10 perc).
  • Adjuk hozzá a kókusztejet, majd öntsük a levest adagonként egy turmixgépbe (ügyeljünk arra, hogy ha a turmixgépet túlságosan teletöltjük, a forró leves kiömölhet). Turmixoljuk össze a levest jó alaposan. Ha túl sűrű, hígíthatjuk egy pici kókusztejjel vagy forró alaplével.
  • Öntsük vissza a főzőedénybe, fűszerezzük tetszés szerint sóval és fehér borssal. Melegítsük újra, majd adjuk hozzá a korianderzöldet.

Tápanyagok

kalória: 155kcal | szénhidrát: 18g | fehérje: 3g | zsír: 9g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom