Tápanyagok

Tápanyagtáblázat – Friss gyümölcsök

Gyümölcsök tápanyag- és kalóriatánlázata

Név
(100g v. lásd megjegyzés)
Kalória
(kJ / kcal)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
 
Acai bogyó 292 / 70 1 4 5  
Áfonya 239 / 57 0,7 14,5 0,3  
Alma 126 / 30 0,4 7,0 0,4  
Alma – Birsalma 162 / 39 0,4 7,3 0,5  
Alma – Gránátalma 316 / 75 0,7 16,1 0,6  
Alma – Zöldalma (1 db) 336 / 80 0 22 0  
Ananász 213 / 51 0,4 12,0 0,7  
Avokádó 670 / 160 2 9 15  
Banán 374 / 89 1,09 24,2 0,33  
Banán (1 db közepes) 462 / 110 1,29 30 0,39  
Citrom 105 / 25 0,8 7,5 0,3  
Citrom (1 db közepes) 71,4 / 17 0,6 5,4 0,2  
Cseresznye 255 / 61 0,8 14,0 0,7  
Datolyaszilva 294 / 70 0,6 18,6 0,2  
Egres 159 / 38 0,6 8,0 1,4  
Eper 142 / 34 0,9 7,2 0,6  
Füge 311 / 74 0,8 19,2 0,3  
Goji bogyó (szárított) 1514 / 352 11,7 57,8 0  
Görögdinnye 122 / 29 0,5 6,5 0,2  
Grapefruit 146 / 35 0,5 7,2 1,6  
Kajszibarack 192 / 46 0,9 10,2 0,6  
Kiwi 231 / 55 1,0 11,3 0,6  
Kókusz 1487 / 354 3,3 15,2 33,5  
Körte 209 / 50 0,4 12,0 0,4  
Mandarin 184 / 44 0,7 9,8 0,8  
Mangó 273 / 65 0,5 17 0,3  
Málna 117 / 28 1,2 5,4 0,8  
Meggy 213 / 51 0,8 11,0 1,4  
Narancs 167 / 40 0,6 8,5 1,5  
Nektarin 202 / 48 0,4 11,4 0,5  
Őszbarack 167 / 40 0,7 9,0 0,3  
Pamelo 160 / 38 0,8 9,6 0,04  
Papaya 164 / 39 0,6 9,8 0,1  
Papaya (1 db közepes) 500 / 119 1,9 29,8 0,4  
Ribizli 138 / 33 0,6 7,0 1,2  
Ringló 247 / 59 0,8 13,5 0,8  
Sárgadinnye 143 / 34 0,8 8,2 0,2  
Szeder 134 / 32 0,8 6,0 1,8  
Szilva 238 / 57 0,7 13,1 0,5  
Szőlő 318 / 76 0,6 18,1 0,5  

Vissza a tápanyagtáblázat kategóriáihoz >>