Tápanyagok

Tápanyagtáblázat – Halak, tenger gyümölcsei

Halak tápanyagtáblázata

Név (100g) Kalória
(kJ / kcal)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
Rost
(g)
Angolna 1200 / 285 15,0 25,0
Busa 384 / 92 18 0,6 1,9 0
Fogas 351 / 84 19,0 0,2 0,8
Garnélarák 355 / 85 20 0 1  
Harcsa 326 / 78 17,5 0,2 0,8 0
Heck 374 / 89 20,2 0,9
Homár 372 / 89 18 0 1  
Hering (olajos) 1540 / 368 15,9 33,8
Kagyló 311 / 74 12,8 2,6 1 0
Kaviár 1117 / 266 26,0 4,6 16,0 0
Keszeg 320 / 77 16,9 0,2 0,8 0
Lazac 865 / 206 20 0 14 0
Pisztráng 485 / 116 22 0 3  
Polip 560 / 134 30 4 2  
Ponty 420 / 100 16,0 0,1 4,0
Rák 335 / 79 17,2 0 1,1 0
Tilápia 410 / 98 21 0 2  
Tintahal 343/ 83 16 2 1  
Tonhal (olajban) 832 / 198 29 0 8,2 0
Tonhal (sós lében) 440 / 105 25 0 0 0
Tőkehal – Tőkehalfilé 364 / 87 19,4 1,2 0,5 0
Tőkehal – Tőkehalmáj (nyers) 2586 / 613 5,1 1 66,6 0
Tőkehal – Tőkehalmáj (saját olajában) 2962 / 707 3,3 0,6 78,2 0

Vissza a tápanyagtáblázat kategóriáihoz >>