Tápanyagok

Tápanyagtáblázat – Tejtermékek

 

 

Tejtermékek tápanyagtáblázata

Tejtermékek:

 

Név
(100g v. lásd megjegyzés)
Kalória
(kJ / kcal)
Fehérje
(g)
Szénhidrát
(g)
Zsír
(g)
Rost
(g)
Joghurt – natúr (1 pohár) 347 / 83 4,3 5,5 4,3 0
Író 151 / 36 3,4 4,7 0,4 0
Kefír 272 / 65 3,3 3,6 3,5 0
Tej (1,5%) 202 / 48 3,4 5,3 1,5 0
Tej (házi) 404 / 96 3,4 5,2 3,8 0
Tej (2,8%) 252 / 60 3,4 5,3 2,8 0
Tej – Kecsketej 298 / 71 3,7 4,6 4,3 0
Tejföl 723 / 173 3,3 3,9 16,0 0
Tejszín (hab) 1221 / 292 2,6 3,0 30,0 0
Túró – Tehéntúró 823 / 197 17,9 3,5 12,4 0
Túró – Juhtúró 1190 / 284 15,7 0,8 24 0

 

Sajtok: 

Camembert sajt 1256 / 299 21,5 1,5 23,0 0
Edámi sajt 1474 / 351 26,2 1,7 26,6 0
Ementáli sajt 1604 / 382 27,8 1,5 29,4 0
Feta sajt 992 / 237 17 0 18,8 0
Feta sajt (light) 749 / 179 23 0,4 9,5 0
Gouda sajt 1495 / 356 25 2,2 27,4 0
Kecskesajt 1516 / 361 23,5 1,9 28,9 0
Mascarpone 1504 / 365 5 4 36,5 0
Mozzarella 1260 / 300 22,2 2,2 22,4 0
Trappista sajt 1554 / 370 27,7 1,6 28,1 0

 

Alternatív tejtermék-pótlók

Kókusztej 41 / 10 0 1 0  
Rizstej 263 / 63 0 13 0  
Mandulatej 100 / 24 1 3 2  
Szójatej 226,8 / 54 4,6 5,1 2 1,3
Tofu 328 / 78 8,0 1,0 4,8 1,0