Tudatos táplálkozás

5 tipp, hogy plusz kilók nélkül teljen a karácsony!

A karácsony a szeretet ünnepe. A meghittség, a hála, a boldogság időszaka – és persze a finom ételeké, italoké. Csak aztán könnyen azt vehetjük észre, hogy  karanténkilóink új társaságot kaptak: egy karácsonyi zsírpárna formájában.

Ez azonban elkerülhető – anélkül, hogy komolyabb kompromisszumokat kéne kötnünk. Hiszen a karácsony mégis csak az önfeledt, boldog ünneplésről szól, ami 2020-ban különösen ránk fér. Szerencsére nem kell lemondanunk a karácsonyi élvezetekről: elég csupán néhány dologra odafigyelnünk, és olyan csapdát állíthatunk a plusz kilóknak, amit még Kevin is megirigyelne!

Íme 5 Clean tipp a karácsonyi plusz kilók ellen!

Igyunk sok vizet!

Nem győzhetjük elégszer ecsetelni a vízfogyasztás fontosságát. Igyunk naponta MINIMUM 1,5 liter ásványvizet/szűrt csapvizet – de inkább többet, különösképp, ha rendszeres testmozgást végzünk.

Egy frissítő séta mindig jó ötlet!

Oké, a karácsonyi programhoz hozzátartozik, hogy a hatalmas kajálás után rögtön horizontális pozícióba helyezzük magunkat, hogy neutralizáljuk a posztprandiális bágyadtságot – vagyis kidőlünk a kajakómától. De mi lenne, ha inkább tennénk egy rövid sétát a friss levegőn? Segít az emésztésben, jót tesz a közérzetünknek és még néhány kalóriát is elégetünk vele.

Játsszunk a kalóriákkal!

Készüljünk fel a karácsonyi lakomára, és az azt megelőző napokban, hetekben picit vegyük lejjebb napi fogyasztásunkat: együnk kicsivel (maximum 500 kalóriával) a jelenlegi testsúlyunk fenntartásához szükséges kalóriakeret alatt – ez segít formába lendülni, és bűntudat nélkül fogyaszthatjuk el az extra kalóriákat.

Clean karácsony – miért is ne?

Attól még, hogy valami ínycsiklandó, nem muszáj, hogy ártalmas legyen… sőt! Mi lenne, ha idén a karácsonyi fogásokat, süteményeket tiszta, organikus alapanyagokból készítenénk el – mindenféle mesterséges ízfokozó, tartósítószer és hozzáadott ártalmas méreganyagok nélkül? Ha megoldható vásároljunk/rendeljünk egyenesen a termelőtől – így nemcsak minőségi, organikus árut kapunk, de a hazai kistermelőket is támogatjuk.

És persze próbáljuk ki a legszuperebb karácsonyi Clean recepteket!

Nem kell lázasan keresgélnünk egészséges süteményeket – nemrég összeszedtünk néhány ínycsiklandó és szuperegészséges karácsonyi édességet, amelyekkel lenyűgözhetjük édesszájú családtagjainkat.

Zserbó, mogyoróvajas keksz, Clean bejgli – ide kattintva megtaláljuk a legfinomabb karácsonyi Clean sütiket:

Diétás karácsonyi édességek

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!

Próbáld ki a Clean Eating Életmódprogramot – most 90 Ft-os bevezető áron!

🥑 300+ egészséges, finom recept – hetente újabbakat küldünk
🥑 Kipróbált, bevált mintaétrendek

🥑 5 db e-könyv, összesen több mint 15.000 Ft értékben!

🥑 Hetente több Clean Eating cikk, hogy motivált maradj!

Kattints, és regisztrálj: https://bit.ly/eletmodprogram-90-ft-ert

Tetszett? Oszd meg :)