Tudatos táplálkozás

Ganoderma gyógygomba (Pecsétviaszgomba)

A Ganoderma lucidum az egyik legtöbb területen használható, hihetetlenül sokoldalú  gyógygomba. Vértisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatású, egyensúlyba hozza a bélműködést, beállítja a szívritmust, stabilizálja a vérnyomást is.

A gomba Ganoderma lucidum hatóanyaga alkalmas a rheumatoid arthritis kezelésére, de vizsgálatok tanúsították, hogy az asztmában szenvedőknek is megoldást jelent. Fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Japánban végzett kutatások szerint a Ganoderma Lucidum enyhíti a rákbetegek kezelése során alkalmazott sugárkezelés negatív, egészségkárosító hatásait, sőt támogatja a májsejtek optimális működését. Ázsiában is a daganatos betegségek kezelésére használják.
Továbbá több tanulmány is beszámolt arról, hogy a Ganoderma Lucidum gyógygomba kiegészítő kezelésként kulcsszerephez jut a modern rákgyógyító terápiákban.
A reishi gyógygomba  a benne található összetevőknek – polyszacharidok, triterpének és szerves germánium – köszönhetően nagymértékben erősíti az immunrendszert.
Öregedési folyamataink rendkívül szorosan összefüggést mutatnak  immunrendszerünk állapotával és anyagcsere-folyamataink minőségével. Legnagyobb értéke ebben az immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely az egész szervezet egészségi állapotára hatással van.

 Hatékony a kandidázissal és a herpesz vírussal szemben is.

Ganoderma_lucidum_01Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy két hónapon át tartó alkalmazása a II. típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjére is jó hatással van, jelentősen csökkentette azt.

Gátolja a bőröregedést, és az allergiás bőrgyulladást is.

Álmatlanság ellen is hatásos.

Májvédő hatása is igazolt.

A nikotin mérgező hatását jelentősen mérsékli.

A gombafehérjék biológiai értéke felülmúlja valamennyi növényét, és megközelíti az állati fehérjéket. Ezen kívül 17 féle aminosav, valamint rengeteg nyomelem mutatható ki a gombából, különösen a szeléntartalma magas. Táplálkozásélettani szempontból igen fontos a nyerszsír tartalma, (kalória) amely igen alacsony.
 

Tetszett? Oszd meg :)