Tojásos wrap zöldségekkel recept

Tojásos wrap zöldségekkel

A tojás az egyik legkedveltebb alapanyaga a reggeliknek. Van benne vitamin, bőségesen tartalmaz fehérjét, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Sokan azonban vágynak egy kis újdonságra, így többek között a rántotta, a főtt tojás és a tükörtojás helyett kínáljuk megkóstolásra a tojásos wrap “szendvicset”. Garantáljuk, hogy az ízorgia nem marad el!

Miért hasznos tojást fogyasztani zöldségekkel?

A testépítők nem hiába esküsznek a tojásra, hiszen egy közepes darab, amely 44 grammot nyom, közel 6 gramm fehérjét tartalmaz. Mint ismert, az izomnövekedés egyik legfontosabb alapfeltétele a megfelelő fehérjebevitel, így mindazok számára ajánlott a tojás fogyasztása, akik formálódni szeretnének. A szénhidráttartalma elenyésző, így fogyókúrás étrendet követők is nyugodtan fogyaszthatják. A csontritkulás megelőzésében fontos D-vitamint, valamint a bőrünk és szemünk számára fontos A-vitamint is bőségesen tartalmaz. Továbbá az a felfogás is megdőlni látszik, hogy a túlzott tojásfogyasztás rossz hatással van a vérünk koleszterinszintjére. Ezek után bátran ajánljuk ezt a szuper alapanyagot reggelikre, vacsorákra!

Tojásos wrap zöldségekkel

Tojásos wrap zöldségekkel

Unod a szokásos reggeliket? A tojásos wrapet Neked találták ki! Ínycsiklandozó különlegesség, tele vitaminokkal.
Előkészület: 5 minutes
Főzés: 5 minutes
Típus: Reggeli
Konyha: Magyaros
Kulcsszó: tojás, vöröshagyma, wrap
Tálalás: 2
Kalória: 18.6kcal
Cost: 1000
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 kanál kacsazsír
  • 2 szelet sonka
  • 6 db tojás
  • 3 dkg sajt
  • 2 db tortilla
  • 4 db uborka
  • 1 kvkanál
  • 1 kanál tej
  • 1 szelet jégsaláta

Elkészítés

  • Apróra felkockázzuk a vöröshagymát és a sonkát.
  • Két serpenyőbe felmelegítjük a zsírt, majd lepirítjuk a hagymát és a sonkát rajta (50-50 százalékban elosztva).
  • Egy tálban felütjük a 6 darab tojást egy csipet sóval, majd hozzáöntünk egy kanálnyi tejet. Ezt összekeverjük.
  • A felütött tojást elfelezzük, az egyik felét az egyik serpenyőbe, a másik felét a másik serpenyőbe öntjük.
  • 3-4 percig közepes hőfokon sütjük.
  • Rátesszük a tortillalapot mindkét serpenyőre, majd egy tányérral elfedjük, és a tányérral együtt megfordítjuk. Végül visszacsúsztatjuk a serpenyőbe úgy, hogy a tortilla van alul.
  • Ezt követően további 1 percig sütjük, majd a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és a vékonyra vágott salátát.
  • Félbehajtva tálaljuk, igény esetén egy szelet teljes kiőrjésű magvas zsemlével.

Tápanyagok

kalória: 18.6kcal | szénhidrát: 0.6g | fehérje: 1.1g | zsír: 1.3g | telített zsír: 0.5g | többszörösen telített zsír: 0.2g | egyszeresen telített zsír: 0.5g | koleszterin: 13.3mg | rost: 0.1g | cukor: 0.1g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: