Tökéletes cukkinispagetti

Aki követi facebook oldalunkat az már többször találkozott cukkinispagettivel. Most elkészítettük azt a változatot, ami egyszerűen fenomenális. Állítjuk, hogy mind ízre, mind állagra a legjobb éttermekben is megállná a helyét. 🙂

A növényi tészták – mint a cukkinitészta – előnye, hogy nagyon könnyen emészthető, gluténmentes és gyakorlatilag szénhidrátmentes is. Így mindenféle szószokkal nyugodtan fogyaszthatóak diétában is. akár este is.

Hátrányuk azonban, hogy nyersen egyszerűen nem finomak, főzve viszont macerás elkészíteni, és gyakran teljesen félresikerül. Mi azonban megtaláltuk a tökéletes elkészítés módját. A trükk igazából banálisan egyszerű, ráadásul a komplett recept elkészítése csupán 10 percbe telik. Így akár egy kimerítő, dolgos nap után is elkészítheted.

Szokásunkhoz híven most is felturbóztuk az ételt. Ugyan a cukkinispagetti alapvetően csak egy köret lenne, ezért most kitaláltunk egy brutálisan finom feltétet is rá. Javaslom, hogy próbáld ki így (a tápanyagértékek is így lettek kiszámolva), de később kedvenc bolognai vagy tonhalas ragudat is eheted eme bűnmentes növényi spagettivel.

Ja, és ha csak a tésztát nézzük, abban a teljes adagban csupán 4g szénhidrát van!!! Szuper, ugye?! 🙂

Cukkinispagetti elkészítése

Tökéletes cukkinispagetti

Előkészület: 10 minutes
Elkészítés: 10 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Mediterrán, Nemzetközi, Olasz, Vegetáriánus
Tálalás: 1 adag
Kalória: 130kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 1/2 db citrom
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 db vöröshagyma
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 1/2 teáslanál oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 2 csipet

Elkészítés

  • Előkészületek: A paradicsomot vágd nagyobb, a vöröshagymát kisebb kockákra, A citrom héját reszeld le. A cukkinit vágd spagetti formára. Erre a legjobb módszer egy spirálvágó használata. Mi ez ezt használtuk, de ha ilyened nincs aggodalomra akkor sincs ok. Elkészítheted úgy is ha lapokra vágott cukkinit vékonyra szeletelsz, vagy egyszerűen csak így:
  • A felvágott cukkinit tedd papírtörlőre és sózd meg, majd hagyd állni 10 percig. Ez egy nagyon FONTOS lépés! Így érheted el, hogy valóban tésztaszerű állagot kapj. Ráadásul külön főzni se kelljen.
  • Egy serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat, a szelekre vágott fokhagymát, a chillit és a vöröshagymát, valamint a citrom héját. 2 percig süsd kevergetve, majd add hozzá a paradicsomot és az fűszereket. Sózni már nem kell, mert a cukkini felvette elég sót. Süsd így is további 3 percig.
  • Amikor a paradicsom elkezd puhulni és az ízek már összehangolódtak picit vedd le lángot és add hozzá a cukkinispagettit. 4 percig kevergetve süsd. Fontos, hogy ne süsd túl! Ezután tálalhatod is.

Tápanyagok

kalória: 130kcal | szénhidrát: 8g | fehérje: 2g | zsír: 11g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: