Tormakrémben sült lazac

Ha egy nagyon laktató ebédre vágysz, akkor a lazac mindig jó választás.

Magas fehérjetartalma mellé ugyanis Omega-3 zsírsavak is társulnak, ami nem csak egészséges, de igen laktató zsírforrás is. (Kevesen tudják, de az Omega-3 jótékony hatását a lazacban egy különleges, ritka antioxiodáns, az astaxantin erősíti meg.)

A lazacot ezúttal egy saját készítésű tormás krémmel dobtuk össze. (Igen, bár úgy néz ki, mint a rásült sajt, ez bizony nem az!) Mindebben összesen csak 8g szénhidrát van (köret nélkül), szóval nyugodtan kiélheted gourmé séf hajlamaid akkor is, ha alacsony szénhidrát diétán vagy!

Ne aggódj, ez a recept tipikusan az a recept, ami tök profinak tűnik, de közben annyira egyszerű, hogy egy orangután is képes elkészíteni. Ja, és ami a legjobb: mentes tejtermékektől, liszttől és természetesen étolajtól is! 🙂

Tormakrémmel készített lazac recept

Tormakrémben sült lazac

Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 1 adag
Kalória: 948kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 250 g lazac filé
  • 1 evőkanál torma (reszelve)
  • 1 dl kókusztej
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl kókusztejszín Cocomas
  • 1 teáskanál tápióka keményítő (low-carb)
  • 1/2 teáskanál fehérbors
  • 1/3 teáskanál
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés

  • Reszeled le a tormát, keverd el az ecettel és áztasd be egy deci vízbe. Hagyd így 2-3 órán keresztül.
  • Egy lábasban alacsony láng alatt keverd el az összes összetevőt a lazac kivételével. Vigyázz, ne főzd össze csakannyira kell hevíteni, hogy e különböző sűrűségű anyagok egyneművé váljanak. Ügyelj arra, hogy a tápióka keményítő váljon csomóssá. (Ha nincs kéznél ezt az összetevőt el is hagyhatod, ekkor csupán picit hígabb krémet fogsz kapni) Végül szűrd le a reszelt tormát és keverd hozzá azt is.
  • Ha vastagabb lazaccal dolgozol vágd két egyforma vékony lapra és tedd egy pici sütőtálba. Fontos, hogy a sütőtál ne legyen sokkal szélesebb a lazacnál, mert a krémnek végig fednie kell azt. Ha túl nagy tálad van, akkor inkább több adagot készíts egyszerre. Öntsd rá a szószt és tedd 200 fokra előmelegített sütőbe alsó-felső sütés fokozaton. Süsd 25 percig, majd további 5 percig grill fokozaton 250 fokon, hogy a teteje picit pirult, sajtos jelleget kapjon. (A tetejére én itt még egy kis szárított petrezselymet is szórtam, de igazából nem hiányzott rá.)
  • Tálald rizzsel és salátával. Mivel egy igazán laktató ételről van szó lányok számára fél adag is elég lehet.

Notes

Tipp: A Tormás ízesítés helyett kipróbálhatod gyömbérrel, lime-al és citromfűvel, vagy mustárral és csilivel is.

Tápanyagok

kalória: 948kcal | szénhidrát: 8g | fehérje: 51g | zsír: 50g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Annyira omlós, annyira finom lazacos receptünk

A tormakrém ami úgy néz ki mint a sült sajt

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: