Vegán chilis bab

Chilis bab, egy igazi “comfort food”. Azaz könnyen elkészíthető tápláló egytálétel. Amivel ez a recept jobb, mint a klasszikus az, hogy hús nélkül készült, de garantáltan a legvadabb húsevőket mexikói muchachot is kielégíti. Nem viccelek, nekem annyira bejött, hogy azonnal a Top 5 kedvencek közé került, pedig ismerem pár száz egészséges receptet 🙂 A vegán chilis bab hús textúráját quinoa adja. Lehetne szejtán, vagy tofu is, de mi úgy gondoltuk a darált húsra ez a szuper egészséges magféle hasonlít legjobban és ez így is lett. Az étel nem csak 100% növényi eredetű, de szinte alig tartalmaz zsiradékot, ezáltal diétásnak mondható és sokkal könnyebben emészthető, még akkor is ha a kukorica éppen nem a legkedveltebb clean alapanyagunk. A fűszerezés brutálisan el lett találva, érdemes tökéletesen lemásolni 😉

Magas fehérjetartalma miatt fogyaszd teljesértékű húsmentes étkezésként főként ebére, vagy akár a délutáni órákban is.

Vegán chilis bab

Húsmentes, vegaén chillis bab recept quinoával
Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Klasszikus, Mexikói, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 350kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 120 g quinoa
  • 400 g vörös bab (főtt, konzerv)
  • 250 g kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 ml paradicsompüré
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 0.5 teáskanál fekete bors
  • 0.5 teáskanál fűszerkömény
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál cayenne bors

Elkészítés

  • A quinoat egy szűrőben alaposan most át, majd tedd egy lábasba és zsiradék nélkül kezd el melegíteni. Ez azért szükséges, hogy a rajta maradt víz elpárologjon és ne pattogjon. ha úgy ítéled hogy már száraz öntsd hozzá egy evőkanál olíva olajat és közepes lángon folyamatosan kavargatva pirítsd ezen 3 percig. Ezután öntsd rá 2 dl vizet, egy vesés sót és lefedve alacsony lángon főzd 15 percig. Néha érdemes ránézni és ha elfőtte a vizet picit pótolni. 15 perc után, ha már felvette a vizet vedd le a lángról és önts rá pár evőkanálnyit és fedd le ismét 10 percig. Közben készítsd el az étel lényegét 🙂
  • A vöröshagymát vágd kockákra és az olíva olajon picit megsózva kezd el pirítani. Ha kezd üvegesedni kezd öntsd rá a fűszereket a petrezselyem és a cayenne bors kivételével. Ezt 1 percig kevergesd, majd ha illatoznak öntsd hozzá a babot, kukoricát és a paradicsomot. Érdemes passzírozott paradicsomot azaz passatát használni. Forrald fel, majd fedő alatt alacsony lángon főzd 15 percig. ezután add hozzá a cayenne borsot (vigyázz nagyon csípős!) és a petrezselymet. Lefedve főzd további 1 percig, majd fedő nélkül 5 percig néha megkavarva, így még picit sűrűsödik. (Mi szárított petrezselymet használtunk, értelemszerűen apróra vágott friss is tökéletes)
  • Ha a szósz és a quinoa is kész egyszerűen csak keverd őket össze és már tálalhatod is.

Tápanyagok

kalória: 350kcal | szénhidrát: 52g | fehérje: 16.5g | zsír: 9g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

chillis bab quinoával

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: