Zabpehelyliszt

Kalória: 360ckal, Szénhidrát: 66g, Protein: 15g, Zsír: 7g, GI: 55

A zab  B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag. Tartalmaz fehérjét és keményítőt is. Savlekötő hatása ismert és rendszeresen fogyasztva segít a vérszegénység leküzdésében. Tartalmazza mind a nyolc életfontosságú esszenciális aminosavat, melyből hatnak a napi szükségletét 100 gr. zab napi elfogyasztásával fedezni tudjuk. Zsiradék tartalma 3X- 4X magasabb, mint bármely más gabonáé. 20 %-ban tartalmaz telített zsírsavakat és igen magas arányban telítetlen zsírsavakat. A belőle készült termékek különösen könnyen emészthetők és hamar felszívódnak.Napjainkban leginkább müzlik alkotóelemeként, zabpehely formájában találkozhatunk vele. A zabpehelyből készül őrléssel a zabliszt, melyet felhasználhatunk sütéshez, főzéshez, kenyér, péksütemények vagy krémek készítésére, illetve ételek besűrítésére egyaránt

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom