A töltött tojás – vagy ahogy mi magyarok nevezzük a kaszinótojás – a hidegtálak királya. Nélkülözhetetlen vendégváró falat húsvétkor, lagzikon és mindenféle összejöveteleken. Azonban a hagyományos receptek cukors-olajos majonézen és zsíros tejfölön, ezért ha csak nem szeretnél némi gyors túlsúlyt jobb, ha nem ezekből laksz jól. Eheted viszont a clean receptet, amit most hoztunk neked :). Figyelem a recept egy kevés olívaolajat tartalmaz! Ugye tudod, hogy nyersen csak olivaolajat, sütéshez csak kókuszzsírt használunk?! 😉
Zöld kaszinótojás
Hozzávalók
- 6 tojás L-es méret
- 1 avokádó
- 1 evőkanál koriander friss
- 0.5 teáskanál chilli őrölt
- 1 teáskanál mustármag őrölt
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 1/2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A tojásokat tedd egy lábasban a tűzhelyre és öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje mindegyiket. Amikor a víz felforrt vedd vissza a hőt és főzd kb. 8 percig. Ezután öntsd le róla a forró vizet és kocogtasd össze a tojásokat a lábas falával úgy, hogy megrepedjen a tojások héja. Ezután gyorsan engedd fel annyi hideg vízzel amennyi csak fér a lábasba és tedd félre 5 percre. (Ez azért fontos, hogy a tojás héját tapadásmentesen eltávolíthasd.)
- Ha a tojások lehűltek óvatosan távolítsd el a héjukat és vágd félbe őket. Szedd ki a sárgáját és keverd jól össze az összes hozzávalóval. Ha szeretnéd, hogy több színű legyen a keveréked, akkor az avokádót külön pürésítsd össze és csak enyhén keverd hozzá a sárgájás keverékhez.
- A félbevágott főtt fehérjékbe púpozd bele a keveréket, díszítsd chilivel és petrezselyemmel.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]