Nem vagyok vegán, de rendszeresen tartok húsmentes napokat, mert úgy vallom, ez a harmónia alapja a táplálkozásban. Ha minden nap húst eszel, akkor emésztőrendszered túlzott terhelésnek teszed ki, de ráadásul a gyulladások kialakulásának is kedvező környezetet teremtesz. A húsmentes napokra tehát szükségünk van, de ha eléggé nyitottak vagyunk, akkor teljesen növényi alapon is iszonyatosan jókat ehetünk. Erre szolgál bizonyítékul ez a recept, amiről állítom, hogy az egyik legízesebb receptünk. Tényleg! Megalkotása közben az indiai és kicsit az afrikai konyha inspirált és végig arra gondoltam, hogy ennek az ételnek annyira bulisnak kell lennie, hogy végképp eltörölje a “vegán = főízű ételek” sztereotípiát, de a zöldségek természetes íze is megmaradjon. Ennek érdekében egy nagyon komplex köret készült, feltétként pedig természetes ízükben pompázó zöldségek, melyeket egy szintén nagyon ízes öntet egészít ki. (Már ha ennél az ételnél beszélhetünk köretről és feltétről.) Energiatartalma miatt fogyaszd ebédként, vagy edzés után.
Vigyázat NEM egy megúszós kaja! De ha van kedved főzni egy jót, akkor bátran vágj bele és nyeld meg utána mind a tíz ujjad! 🙂

Zöldségtál mogyorókrémes rizzsel
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!