Citromos olajbogyós csirke

Mediterrán frissesség tél közepén!

Télen nem egyszerű feldobni az étrendünket szezonális alapanyagokkal, de ne felejtsük el, hogy a citrusok (a sütés mellett) a húsokhoz is nagyszerűen illenek. A  csirke az egyik legjobb választás, ha gyors és egészséges ételre vágyunk. Receptünk összeállítása csupán fél óra és csak egy kis növényi tejszín, citrom, olajbogyó és fokhagyma kell hozzá.

A citrom savassága fellazítja a húsok rostjait, amitől szaftos és puha lesz, ráadásul frissé és könnyűvé is teszi azt.

Az olajbogyóban lévő egyszerű zsírsavak jótékony hatással vannak a koleszterinszintre, magas antioxidáns tartalma pedig lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget és javítja az ellenállóképességet is.

A tejszín pedig – legyen az növényi vagy állati – minden ételt egy új szintre emel. 

Bulgurral vagy kuszkusszal tálaljuk.

Citromos-olajbogyós csirke

Nyári hangulat a télben: villámgyors és elképesztően finom citromos-olívabogyós csirke.
Előkészület: 10 minutes
Főzés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Mediterrán
Kulcsszó: citrom, csirke, olajbogyó
Tálalás: 2
Kalória: 800kcal
Cost: 2500
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 250 g csirkemell
  • 2 dl zabtejszín
  • 1 dl citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 15 szem olívabogyó
  • 1 szál rozmaring
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 csipet só, bors
  • 1 dl víz
  • 1 tk keményítő

Elkészítés

  • A csirkét megmosd meg, töröld szárazra majd kisebb darabokra vágd fel.
  • Tedd egy tálba és az egészet locsold meg pár evőkanál olívaolajjal, citromlével. Sózd, borsozd, majd finoman forgasd összes és hagyd állni, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
  • Szeleteld fel a fokhagymákat, az újhagymát és az olajbogyókat. Lehet készíteni zöld vagy fekete színűvel is. Valamint, ha szeretnéd, hogy látványosabb legyen, használd mindkettőt vegyesen. A rozmaringot aprítsd fel. Használhatsz szárított rozmaringot is.
  • A keményítőt keverd ki a vízzel.
  • Kevés olívaolajon kezd el dinsztelni a hagymákat. Amikor ezzel megvagy, add hozzá a csirkemellet.
  • Amikor a csirkemell átsült, add hozzá az olívabogyókat és pár percig süsd őket..
  • Öntsd a zabtejszínt a csirkére ,add hozzá a rozmaringot és fedő alatt addig párold készre.
  • Amikor a csirkemell teljesen puhára főtt. Sűrítsd be a szószt a keményítős vízzel és a maradék citromlével locsold meg.

Tápanyagok

kalória: 800kcal | szénhidrát: 37g | fehérje: 31g | zsír: 60g | telített zsír: 13g | koleszterin: 80mg | rost: 1g | cukor: 8g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Zöldséges rakott édesburgonya

Egy igazi lélekmelengető Clean Eating fogás a borús őszi napokra: az édesburgonya kiváló alternatíva a sima burgonya helyett, mert hosszan eltelít, és a hasznos szénhidrátok közé sorolandó.
Nézd meg ezt a receptet!

Szaftos kókusztejes csirke, basmati rizzsel

A tejszínes csirkemell az az étel, amit mindenki imád. Rizzsel és tésztával is ehető, laktató és kezdő életmódváltók is hitegetik magukat azzal, hogy ez aztán egészséges. Pedig nem az. Fogtuk, és újraformáztuk laktóz- és zsírmentes, alakbarát változatban…
Nézd meg ezt a receptet!
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: