A tökéletes Clean Eating hozzávalók titka

A Clean Eating, vagyis a tiszta táplálkozás titka a kiváló minőségű, organikus alapanyagokból készült ételek fogyasztása – kerülve a mesterséges, ártalmas vegyszerekkel felturbózott, silány minőségű hozzávalókat.

De honnan tudhatjuk, hogy amit megveszünk, igazán minőségi?

Elképesztő a kínálat, rengeteg gyártó és termelő portékájából választhatunk, és ember legyen a talpán, aki képes eligazodni a különféle termékek garmadájában, hogy valóban minőségi, biztonságos és tápláló alapanyagot vásároljon, kiváló ár/érték arányban.

Kiváló Minőségű Élelmiszer

Bárcsak akadna valami, ami segíti a tájékozódást! Egy logó – amit ha meglátunk –, biztosak lehetünk benne, hogy jól döntünk, ha a kosarunkba helyezzük a terméket.

A jó hír, hogy már van ilyen: a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer legfontosabb célja, hogy segítsen a bevásárlásnál megtalálni a legjobb minőségű élelmiszereket.

Magyarországon összesen 47 tanúsító védjegy és ezernél is több megjelölés található az élelmiszereken. Nyilvánvaló, hogy senkinek sincs ideje, energiája és kedve utánajárni mindegyiknek, hogy jó döntést hozhasson – ezért született meg 2019-ben a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer.

Ez a rendszer nemcsak a fogyasztók számára fontos, de az élelmiszereket előállító és forgalmazó cégek számára is presztízst jelent, és ösztönzi őket, hogy folyamatosan fejlesszék termékeiket – vagyis egyre finomabb, kiváló minőségű élelmiszereket vásárolhatunk, így könnyen elkészíthetjük az egészséges Clean-recepteket, amelyekkel garantáltan formába lendülhetünk.

Ebből a videóból még többet megtudhatunk a KMÉ-ről:

Ha meglátjuk egy terméken a KMÉ-logót, ne habozzunk, tegyük a kosarunkba, garantáltan nem lőhetünk mellé!

De hogyan ismerjük meg a logót?

A KMÉ kétfajta fokozatot különböztet meg.

Az alapfokozatot elnyert élelmiszereken életfát jelképező, népi motívumokkal illusztrált, zöld alapon ezüstszínű emblémát lehet feltüntetni.

Kiváló Minőségű Élelmiszer
kép forrása: KMÉ

 

Az arany fokozatra érdemes termékeken pedig csodaszarvast jelképező, népi motívumokkal díszített, bordó alapon aranyszínekben játszó embléma szerepelhet.

Kiváló Minőségű Élelmiszer
kép forrása: KMÉ

 

Az alapfokozatú védjegy elnyeréséhez pályázni kell, és a gyártóknak meg kell indokolniuk, hogy a termékük mitől kiválóbb a piacon található többi árunál, de a sikeres pályázathoz egy helyszíni ellenőrzés is szükséges.

A legkiválóbb élelmiszereknek tartogatott arany fokozat eléréséhez pedig a termékeknek a pályázaton túl, további független vizsgálatokon kell megfelelniük. Vizsgálják az élelmiszer

  • biztonságát,
  • minőségét,
  • és kedveltségét is egy úgynevezett Termékmustrán.

Többlépcsős minősítési folyamat, laboratóriumi vizsgálat, a termék külső megjelenésének, ízének, állagának, illatának bírálata, végezetül csomagolásteszt.

Ha egy termék megkapja az arany fokozatot, akkor biztos helye van a bevásárlólistán!

Amennyiben a pályázó elnyerte valamelyik KMÉ-védjegyet, három évig használhatja – a megújításhoz pedig újra pályáznia kell. De a használati jogot nem elég megszerezni, meg is kell tartani, hiszen a magas minőség biztosítását folyamatosan ellenőrzik.

Kiváló Minőségű Élelmiszer

Az első ilyen megmérettetés a tejfölöké volt, a győztesek közül már több termék is viseli az arany fokozatú védjegyet.

A KMÉ-minősítésű tejföllel pedig ez a fantasztikus Clean sajttorta is még finomabb lesz:

A következő, tehéntúró Termékmustra nyáron zajlott, és további tejtermékek mustrája várható, így érdemes figyelni a KMÉ oldalát, hogy mindig jó döntést hozhassunk a bevásárlásnál – IDE KATTINTVA megtaláljuk.

A cikk szponzorált.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom