Költözzön a konyhánkba a tavasz!
Ismét beköszöntött a tavasz, megújul a természet, rügyeznek a fák és virágba borul a természet. Szervezetünk a tél végére már teljesen kifárad, akármilyen is igyekszünk tudatosan és egészségesen étkezni vitamin készleteink kimerülnek, ezáltal pedig mi magunk is fáradékonyabbá, türelmetlenebbé válunk. Ilyenkor hirtelen elkezdjük kívánni a zsenge zöldségeket és a friss ízeket. Engedelmeskedjünk testünk óhajának és fogyasszunk hát minél többet belőlük. Ezzel a szuper zöld shakshuka recepttel tökéletesen kiélhetjük a zöldségek utáni vágyainkat és nem utolsó sorban konyhánkban is igazi tavaszi hangulatot teremthetünk.
A shakshuka egy paradicsomos, paprikás, fűszeres közel keleti fogás ami buggyantott tojással készül. Kicsit hasonlít a magyar lecsóhoz, de annál sokkal fűszeresebb. Nagy előnye, hogy egyaránt bevethető reggelire, ebédre és vacsorára is hiszen pillanatok alatt összedobható, szénhidrátszegény laktató fogás. A shakshukának számos verziója létezik gyakran kerül hozzá valamilyen zöld leveles növény vagy csicseriborsó,brokkoli. Vannak spenótos, zöldborsós verziók is, mi most egy full extrás zöld verzióját mutatjuk be.
Tavaszi shakshuka recept
Hozzávalók
- 110 g cukkini
- 85 g zöld paprika
- 60 g póréhagyma
- 50 g spenót
- 30 g feta sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db fokhagyma
- 3 db tojás
- 2 ek olíva olaj
- 1 tk só, bors
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: a pórhagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a paprikát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük valamint a spenótot megmossuk.
- Veszünk egy mély serpenyőt amibe olíva olajat öntünk, erre tesszük a póréhagymát és a fokhagymát és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk, míg egészen puha nem lesz. Fontos, hogy a póréhagymát alacsony lángon egészen puhára kell párolni, máskülönben nem lesz képes elérni a kívánt szószos állagot.
- Ha megpárolódott a hagymás alapunk hozzáadjuk a cukkinit és addig pároljuk amíg a cukkini is megpuhul.
- Ezután következik a paprika hozzáadása és átpárolása.
- Ha a paprika is átpárolódott hozzáadjuk a spenótot és a petrezselymet is.
- A raguba a fakanál segítségével kis mélyedéseket fúrunk, ezekbe a lukakba ütjük a tojásokat, megsózzuk, borsozzuk őket, majd alacsony lángon, egy pici vízzel, fedő alatt addig sütjük, míg éppen a kívánt állagúak nem lesznek.
- Amint a tojások elérték a számunkra megfelelő állagot rászórjuk a fetasajtot és pár percig fedő nélkül még sütjük kicsit.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!
További könnyed, ízletes recept javaslataink: