A Picatta egy olasz étel, amit eredetileg szeletelt borjúhúsból készítienek először vajon megpárolnak, majd gyakran bundázva sütik ki és minden esetben lédús mártással tálalják. Hagyományosan köretként krumpli illik hozzá sütve, vagy pürésítve. Egy imádnivaló ételről van szó. Olyannyira, hogy akár hidegen is jó fogyasztani. Az clean változat mentes mindenféle rossz zsírtól és szénhidráttól, de rengeteg protein van benne, így bármilyen diétában nagyszerű társunk lehet.
Csirke picatta karfiolpürével
Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Francia, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 330kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Hozzávalók
- 1 karfiol nagy fej
- 2 csirkemell
- 1,5 evőkanál kókuszzsír
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl clean alaplé
- 0,5 dl száraz bor (fehér bor)
- 2 citrom leve
- 2-3 teáskanál nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő
- 1 citrom szeletelve
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1-2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál szerecsendió
Elkészítés
- A karfiolt vágd rózsákra majd főzd jó puhára. Ha megfőtt szedd ki egy tálba, adj hozzá sót, borsot és szerecsendiót, valamint a kókuszzsír felét olvasztva. Mindezt egy botmixerrel pürésítsd össze. Ha diétád engedi több kókuszsírt is tehetsz hozzá.
- Egy serpenyőbe tedd a maradék kókuszzsírt (legalább bő fél ek.) és közepes lángon hevítsd fel. Amikor már forró tedd bele a szeletekre vágott csirkemellet és oldalanként 3-4 percig süsd. Vigyázz ne süsd túl, de ne is maradjon nyers a közepe!
- Ha kész a csirkemell vedd ki és tedd félre egy tiszta tányérra. Tegyél még kókuszzsírt a serpenyőbe (ha szükséges) és lassú tűzön párold meg a hagymát. Pár perc után add hozzá a fokhagymát, majd fél perc után öntsd fel az alaplével, a borral és a citromlével. Jó alaposan keverd össze és főzd 5 percig. (A clean alaplé egy leszűrt sima húsleves, vagy zöldségleves alaplé minden további ízfokozó, vagy zsiradék nélkül. Elkészítheted nagy mennyiségben és kockákban lefagyasztva praktikusan tárolhatod)
- Óvatosan adagold hozzá a nyílgyökérlisztet és folyamatos habverős kevergetés mellett sürítsd vele az öntetet. Lassan csináld, mert úgy fog sűrűsödni, ahogy melegszik!
- Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a kapribogyót és egy felszeletelt citromot. Tedd vissza a hússzeleteket és egy perc után tálalhatod is
Tápanyagok
kalória: 330kcal | szénhidrát: 10g | fehérje: 53g | zsír: 8g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]