Zellerkrémleves

Krémlevesből sosem elég. És szerencsére a lehetőségek tárháza áll előttünk, mert gyakorlatilag bármiből lehet krémlevest készíteni. Na de nem mindegy, hogy egészséges alapanyagot választunk-e.

A zellergumó például tökéletes választás, mert a belőle készült folyékony étel ízletes, igazán krémes és a legjobb választás a hidegebb napokra is.

Zellerkrémleves

Ez az ízletes és krémes leves tökéletes választás a hideg napokra.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db nagy zellergumó megtisztítva, kockára vágva
  • 2 db burgonya megtisztítva, kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 dl kókusztejszín elhagyható
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsd fel a kacsazsírt egy nagy lábosban, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát.
  • Add hozzá a zellergumót és a burgonyát, majd öntsd fel az alaplével.
  • Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak (kb. 20-25 perc).
  • Botmixerrel turmixold simára a levest, ízesítsd sóval és borssal. Ha szeretnéd, adj hozzá egy kevés tejszínt a krémesebb állagért.
  • Tálald melegen, pirított magokkal megszórva.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: