Krémlevesből sosem elég. És szerencsére a lehetőségek tárháza áll előttünk, mert gyakorlatilag bármiből lehet krémlevest készíteni. Na de nem mindegy, hogy egészséges alapanyagot választunk-e.
A zellergumó például tökéletes választás, mert a belőle készült folyékony étel ízletes, igazán krémes és a legjobb választás a hidegebb napokra is.
Zellerkrémleves
Ez az ízletes és krémes leves tökéletes választás a hideg napokra.
Hozzávalók
- 1 db nagy zellergumó megtisztítva, kockára vágva
- 2 db burgonya megtisztítva, kockára vágva
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 dl kókusztejszín elhagyható
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsd fel a kacsazsírt egy nagy lábosban, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát.
- Add hozzá a zellergumót és a burgonyát, majd öntsd fel az alaplével.
- Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak (kb. 20-25 perc).
- Botmixerrel turmixold simára a levest, ízesítsd sóval és borssal. Ha szeretnéd, adj hozzá egy kevés tejszínt a krémesebb állagért.
- Tálald melegen, pirított magokkal megszórva.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]