Az árpagyöngy, más néven a gersli egy remek, de méltatlanul elfeledett gabonafélénk, melyet legtöbbet csak a töltött káposzta összetevőjeként ismernek. Milyen kár érte! Az árpagyöngy ugyanis a legnagyobb nyomelem tartalmú gabona. Rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre, az emésztésre és az idegrendszerre.
Ez a gabona remekül kiegészítője lehet leveseknek, főzelékeknek, sóletnek, de mi most egy önálló ételt alkottunk belőle. Mivel receptgyűjteményükből eddig hiányzott ezt most egy szuper gerslisalátával szeretnénk orvosolni. Ez az étel változatosan elkészíthető és könnyen egyéni ízlésre szabható. Érdemes bevenned a táplálkozásodba, kivéve, ha lisztérzékeny vagy, a gersli ugyanis glutént bizony tartalmaz.

Árpagyöngy-saláta
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
