Chimichurri 2 változatban

A szórakoztató nevű chimichurri egy dél-amerikai eredetű öntet melyet Argentínában amennyi ház, annyi változatban készítenek, de alapvetően zöld és piros változatban ismert. (Ritkábban sárgás curry változatban is készítik.) A szószt eredetileg kecske és marhahúsok pácolására találták ki, de nagyszerű mártogatósként is. Intenzív, hazánkban egyáltalán nem szokványos ízét sokan szeretik mártogatósként fogyasztva, de felhasználási lehetőségei ízváltozatihoz hasonlóan széleskörűek. Lehet használni fűszerként is (pácolásra, főzésre, levesek ízesítésére), mi mégis azt javasoljuk, hogy mártogatósként, vagy pirítósok feltétként gondolj rá, hiszen a legjobb ebben a szószban, hogy totál tele van egészséges mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal, amiket butaság lenne hőhatásnak kitenni. Igazán ütős párosítás ezzel a naan kenyér recepttel.

Mi most két változatba készítjük el nektek, picit visszafogottabb fűszerezéssel, hogy mártogatósként is élvezd. Elkészítése nevetségesen egyszerű és csupán pár perc.

Ilyen az igazi chimichurri

Chimichurri 2 változatban

Előkészület: 10 minutes
Elkészítés: 10 minutes
Típus: Előétel, Snack
Konyha: Amerikai, Egzotikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 10 adag
Kalória: 78kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

chimichurri öntet

Olvass további hasznos tartalmakat:

Dr. Jason Fung: A rák kódja

Dr. Jason Fung könyve választ ad a rákot övező rengeteg kérdésre: mi is az a rák? Genetikailag öröklődhet? Mivel áll szoros kapcsolatban? Hogyan lehet megfékezni a terjedését?

Elolvasom