Ha unod a reggeli zabkását, próbáld ki a kuszkusz kását!
Őszi, hidegebb reggeleken nincs is jobb napindító mint egy tál forró, édesen kényeztető kása. Viszont, ha szeretnéd megtörni a hétköznap monotonitását próbáld ki a kuszkusz kását. Szuper alternatíva az örök klasszikus zabkása helyett.
A kuszkusz igazi jolly joker alapanyag; elkészítése pofonegyszerű, ízesítése, felhasználási köre pedig rendkívül széles. Másik előnye, hogy nem igényel főzést, csupán arra van szükség, hogy az adott étel ízvilágának megfelelően forró folyadékkal fel kell önteni, lefedni, s néhány percet türelmesen várni. Ez idő alatt pont meg lehet ejteni a reggeli készülődést. Miután megszívta magát, csak át kell keverni, fűszerezni és már vihetjük is magunkkal, ha nincs időnk otthon megenni a reggelink.
Mostani receptünkben egy őszi hangulatú verziót mutatunk be.
Őszi kuszkusz kása recept
Hozzávalók
- 25 g kuszkusz
- 1 dl növényi tej
- 1 ek görög joghurt
- 1 tk mandula, mogyoró
- 1 tk méz
- 1 tk fahéj
- 5 g körte
- 5 g szőlő
Elkészítés
- Melegítsd meg a tejet. Használd a kedvenced növényi tejed vagy sima tej is tökéletes.
- Öntsd a kuszkuszra és lefedve hagyd állni 10 percig. Ennyi idő elég, hogy magába szívja a folyadékot.
- A megpuhult kuszkuszhoz keverd hozzá a joghurtot, a mézet és a fahéjat.
- Tálald körtével, szőlővel és a végén szórd meg aprított mandulával, mogyoróval.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!