Fitness diéta Klasszikusok Clean módra

Vegán brassói basmati rizzsel

Vegán brassói szejtánnal
vegan brassói
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Vegán brassói rizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 435 Zsírból származó energia: 63
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7g 11%
Szénhidrát: 54g 18%
Fehérje: 37g 74%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
60perc
Költség 350
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
60perc
Költség 350
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
vegan brassói
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Vegán brassói rizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 435 Zsírból származó energia: 63
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7g 11%
Szénhidrát: 54g 18%
Fehérje: 37g 74%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A szejtánt vágd egyforma vastag kockákra. A fokhagymát szeleteld fel. A basmati rizst főzd meg.
  2. Az olíva olajon kezd el pirítani a fokhagymát, ügyelj, hogy ne barnuljon meg.
  3. Egy dobozba tedd bele a szejtánt, az ajvárt és a fűszereket, kivéve a majorannát. Sózd meg alaposan és önts hozzá még egy teáskanál olíva olajat is. A dobozd lezárva alaposan rázd össze. Így elkészült a tökéletes brassói ízesítés 🙂 Tedd a serpenyőbe a fokhagymához és 5 percig magas lángon süsd, majd ha picit a széleken már megpirult a szejánt vedd le közepesre.
  4. Add hozzá a borsót, 3 evőkanál vizet és a majorannát. (A szejtán miatt kicsi vizet is kell adni, hogy ne legyen száraz.) Alacsony lángon főzd további 25 percig, alkalmanként megkeverve.
  5. Egy pici vízben keverd el a tápióka keményítőt és add a serpenyőhöz. Keverd folyamatosan. (Ez azért kell, hogy picit szaftosabb legyen. a húsból kifőtt zsírt és a krumpliból kifőtt keményítőt helyettesítjük ezzel a trükkel.) Majd adj hozzá egy kevés apróra vágott petrezselymet. Egy gyors keverés és kész is 🙂
  6. Tálald a rizsre szedve, vagy akár azzal összekeverve. Fogyaszd ebédre, vagy egy tökéletes edzés utáni "töltés" gyanánt. Savanyú uborka remek kísérője lehet.
Megjegyzés

Tipp: Természetesen készítheted burgonyával is, vagy alternatívájával a csicsókával is. Ez esetben az főtt burgonyát, vagy csicsókát érdemes picit lepirítva a serpenyőben hozzákeverni a szejtánhoz.

1 Comment

  • […] Szuper diétás, vegán receptünkkel most nyers szejtánt készíthetsz, azaz egy alapanyagot, melyet millió módon használhatsz és lefagyasztva akár egy évig is tartósíthatsz. De légy résen, mert hamarosan hozunk egy isteni vegán brassói receptet, amiben kipróbálhatod. (Update: Íme, megérkezett a Vegán Brassói recept) […]