Protein frittata

A frittata egy olasz étel, amolyan felturbózott omlett. Habár azonkívül, hogy elsőszámú összetevője a tojás, nem sokban hasonlít a rá.

Az olaszok hagyományosan reggelire szokták fogyasztani, de a Clean Eating életmódban inkább egy diétás ebédként vagy egy íncsiklandó esti élvezetként (vacsora) is tökéletes.

Jelen változatban kimaxoltuk a diétás vonalat. A mi fritattánk tojásfehérjéből készül, így zsír szinte csak a benne lévő füstölt lazacból van. Merthogy a sok finom zöldségen kívül azt is tettünk bele, hogy még egészségesebbek legyünk a benne lévő Omega-3-tól.

Az étel könnyen elkészíthető, finom és proteindús (egy szeletben 10g protein van), így testépítők diétás kedvence is lehet.

Egy szó, mint száz: felejtsd el az omlettet, a rántottát meg főleg, mert megmutatjuk, hogyan kell sokkal élvezetesebb ételt készíteni az unalmas tojásból! 🙂

Diétás, egészséges frittata recept

Protein frittata

Előkészület: 50 minutes
Elkészítés: 50 minutes
Típus: Főétel, Reggeli, Snack, Vacsora
Konyha: Mediterrán, Nemzetközi, Olasz
Tálalás: 4 szelet
Kalória: 75kcal

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 dl kókusztej
  • 50 g lazac (füstölt, szeletelt)
  • 1 db kápia paprika
  • 30 g spenót
  • 0.5 db lilahagyma
  • 6 db koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 6 levél bazsalikom (friss)
  • 0.5 teáskanál bors (őrölt)
  • 0.5 teáskanál cayenne bors

Elkészítés

  • A tojásokat üsd fel: 7 tojásnak csak a fehérjét add hozzá, egynek pedig a sárgáját is.
  • A kápia paprikát vágd kisebb kockákra, a lila hagymát karikákra, a bazsalikomot apróra, a paradicsomot pedig félbe. Persze mindez ízlés kérdése. Szerintem így a legszebb 🙂
  • Verd fel a tojást a kókusztejjel. Reszeld hozzá a fokhagymát, adj hozzá egy csapott teáskanál sót, a sütőport, a borsot és a cayenne borsot, ami voltaképpen lehet chilli is. Ezekkel is keverd jól el.
  • Egy sütőformát vékonyan kenj ki kókuszzsírral és öntsd bele a tojásos keveréket, majd add hozzá a lazac szeleteket és a lila hagymát egyenletesen úgy, hogy mindent befedjen a tojás. A kettévágott koktélparadicsomokat vágott oldallal felfelé helyezd bele. Én ezekre külön is tettem egy csipet sót. Fontos, hogy olyan sütőformát válassz melynek legfeljebb a 2/3 részéig ér a töltelék, mert sütés közben ez jelentősen meg fog emelkedni.
  • Az előmelegített sütőbe helyezd a sütőformád és 200 fokon süsd addig, amíg kész nem lesz. Ez nálunk 40 perc volt, de eltérő lehet a forma vastagsága miatt, így azt javaslom tűpróbával ellenőrizd. Ha már kezd barnulni és a tű, vagy kés sem ragad hozzá, akkor érdemes kivenni.
  • Szeletelés előtt pihentesd 10-15 percig. Fogyaszd salátával, vagy friss zöldségekkel. Én retekcsirával és fodros kellel tettem még egészségesebbé 🙂

Tápanyagok

kalória: 75kcal | szénhidrát: 2.5g | fehérje: 10g | zsír: 3g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!

Több száz szuper Clean Eating recept? Igényes, szép és tartalmas Clean Eating e-bookok? Nézd meg, mit tud Életmódprogramunk, kattints ide érte!

 

olaszos diétás tojásétel

Diétás, egészséges frittata recept

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: