A rántott ételeket minden magyar ember szereti. Én legalábbis nem találkoztam még olyannal akit az enyhén roppanós panír alatt puhára párolódott húsok, vagy zöldségek taszítanak, csak olyannal aki diétás megfontolásból nem eszi. A Clean Eating az ízek élvezetéről szól, ezért ha tehetjük mindenre találunk diétás megoldást. Receptgyűjteményünkben már adtunk pár opciót diétás rántott húsra, (pl itt a kölesbundás rántott csirkemell), most egy klasszikusabb változatot készítünk el konkrétan nulla zsiradék felhasználásával ( Ne feledd a rossz zsírok sokkal károsabbak, mint a szénhidrát! ) Viszont köretként hoztunk egy eddig méltatlanul mellőzött újdonságot nektek. pirított kockaburgonya helyett ugyanis a nagyon fincsi és nagyon egészséges csicsókát választottuk. A csicsókát nyugodtan eheted, mert a benne lévő szánhidrát jelentős része inulin, ami egyáltalán nem hizlal, viszont az emésztőrendszered legjobb barátja.
Készítsd az ízlelőbimbókat egy brutálisan finom igazi vasárnapi jóllakós ebédért, azt pedig -hozzánk hasonlóan- észre sem vedd, hogy a kést a gáztűzhely mellett felejtettük 😀
Rántott finomságok, pirult csicsókával
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 1 db cukkini
- 400 g csicsóka
- 2 db tojás
- 4 evőkanál teljeskiőrlésű panír
- 2 evőkanál zabliszt
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámmag.
- só
- örölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma granulátum
- 1 csipet rozmaring
- 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Előkészületek: A csicsókát mosd és hámozd meg, darabold kockákra, majd tiszta vízben leöblítve tárold. A csirkemellet vágd szeletekre és klopfold ki. A cukkinit vágd ujjnyi vastag szeletekre. A tojást egy pici sóval verd fel. Egy sütőt melegíts elő 250 fokra.
- A csicsókát csöpögtesd le, majd egy tálban keverd el az olíva olajjal, a szójaszósszal (ez igazából opcionális, de szerintem illik hozzá) a zúzott fokhagymával, egy csipet borssal és egy lapos teáskanálnyi sóval. Ha szereted a fokhagymával bánhatsz bőkezűbben is, elrontani nem fogja 🙂 Egy tepsiben tedd be a sütőbe ahol kb. 40 perc alatt készül el, de 20 perc után érdemes egyszer átforgatni.
- Ha elkezdett sülni a csicsóka, akkor készítsd el a rántott finomságokat. ez bármi lehet, gomba, brokkoli,stb... Esetünkben a csirkemell és cukkini kerül panír alá. A panírozás egyszerű: a szeleteket sózd borsozd, majd így kerül sorrendben a a zablisztbe, a tojásba és a teljes kiőrlésű panírba. Ha nincs teljes kiőrlésű panír otthon, akkor érdemes kedvenc kenyeredből levegőn szárítani pár szeletet, amit lereszelve használhatsz. Az így készült szeleteket tedd egy nagy tepsibe tapadásmentes sütőpapírra és szintén mehet a sütőbe, ahol kb 15-18 perc alatt készül el.
- Amíg mindezek sülnek mosd meg a petrezselymet és aprítsd nagyon finomra, valamint a szezámmagot egy száraz serpenyőben picit pirítsd meg. Ez fog rákerülni a frissen sült csicsókára, amit ha elkeversz vele lényegében tálalható is az étel.
- A tálat kiegészítheted sült paradicsommal, vagy savanyú uborkával, mindkettő nagyon jól illik az ízekhez. Mi most a csicsóka mellett sült céklával és batátával emeltük az élvezetet.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]