Az árpagyöngy, más néven a gersli egy remek, de méltatlanul elfeledett gabonafélénk, melyet legtöbbet csak a töltött káposzta összetevőjeként ismernek. Milyen kár érte! Az árpagyöngy ugyanis a legnagyobb nyomelem tartalmú gabona. Rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre, az emésztésre és az idegrendszerre.
Ez a gabona remekül kiegészítője lehet leveseknek, főzelékeknek, sóletnek, de mi most egy önálló ételt alkottunk belőle. Mivel receptgyűjteményükből eddig hiányzott ezt most egy szuper gerslisalátával szeretnénk orvosolni. Ez az étel változatosan elkészíthető és könnyen egyéni ízlésre szabható. Érdemes bevenned a táplálkozásodba, kivéve, ha lisztérzékeny vagy, a gersli ugyanis glutént bizony tartalmaz.
Elkészítési idő |
|
Költség |
A recept tartalmának eléréséhez tagság szükséges.
Regisztrálj éves Clean Eating Életmódprogram tagságot, amivel elérheted a recepteket és sok minden mást is. Részletek...
Tápanyagadatok
Árpagyöngy-saláta
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 294
Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g
9%
Szénhidrát: 48g
16%
Fehérje: 10g
20%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
A recept tartalmának eléréséhez tagság szükséges. Regisztrálj éves Clean Eating Életmódprogram tagságot, amivel elérheted a recepteket és sok minden mást is. Részletek... |
