Edzenél? A csirke és rizs kombináción túl is van élet

Sokan abban a tévhitben látnak hozzá az edzéshez, hogy amennyiben izmosodni szeretnének, úgy egy lebutított, egyszerű étrendet kell követniük, amelyben a csirke és rizs kombinációja adja az alapkövet. Valójában ez a megállapítás korántsem helytálló, hiszen a tréningeket övező étkezés is lehet tartalmas és változatos. Mutatjuk, mi milyen tippeket javasolunk!

Azok számára, akik áttérnek egy olyan életmódra, amelynek szerves részét képezi az edzés, kritikus fontosságú, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyasszanak, mivel ez elengedhetetlen feltétele az izmok növekedésének. Testépítő körökben elterjedt információk alapján a csirke és rizs kombináció tökéletes választás erre a célra, ugyanakkor fontos tisztában lenni vele, hogy számos más alternatíva is rendelkezésre áll a változást akarók számára.

A rizs és csirke kombináción túl is van élet
A rizs és csirke kombináción túl is van élet

Mire fontos odafigyelnünk?

A szebb alak eléréséhez három fő szempontot kell szem előtt tartanunk: az egyik a pihenés, a másik a táplálkozás, a harmadik pedig az edzés. A regeneráció nagyon fontos, hogy a testünk képes legyen felépülni abból a sokkból, amit a tréningek során mérünk rá, míg az étkezésünkre azért hárul fontos szerep, mivel a bevitt tápanyagot felhasználva leszünk képesek szebb idomokat „növeszteni”. Az edzés pedig természetesen ahhoz kell, hogy elinduljunk az úton, stimuláljuk az izmukat, ezzel pedig növekedésre bírjuk őket.

Csirke és rizs?

A csirkemell gazdag fehérjében, hiszen 100 gramm húsban több mint 22 gramm található, ezért is bír nagy népszerűséggel a fogyasztása. A rizs ráadásul kiváló szénhidrátforrás, és bizony az edzéshez kell az energia, így ez is remek választás. A kettő egyben tehát egyfajta kuriózummá vált testépítő körökben, főleg azoknak, akik nem akarják magukat nagy költségekbe verni.

Az edzés is elengedhetetlen
Az edzés is elengedhetetlen

Milyen alternatívák vannak?

A nagyobb diszkontokban könnyűszerrel hozzá lehet jutni jó minőségű kacsamellhez, amelynek fehérjetartalma nagyon hasonló a csirkemellhez viszonyítva. Amennyiben a rizst is ki szeretnénk váltani, úgy az édesburgonya remek opció lehet, amelyet lehet frissen is és fagyasztva is kapni. Emellett párolt lilakáposztát, esetleg céklát szintén javallott készíteni hozzá, ez utóbbi sok kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz, ráadásul vitaminokban is gazdag.

És még?

Az alaszkai tőkehalfilé szintén egy remek megoldás, hiszen 100 grammjában 11 gramm fehérje található. Ez ugyan elmarad a fentebb említett ételekhez viszonyítva, mégis könnyű, jól emészthető táplálékról van szó, amelyet brokkolival, rizzsel, esetleg krumplipürével fogyasztva egy rendkívül ízletes és tápláló tápanyagot kapunk.

https://cleaneating.hu/tudastar/5-perces-vacsoraotletek-a-hetkoznapokra/

Tojás, tonhal, túró

Amennyiben nem főétkezésről van szó, úgy kisebb, kevesebb nyűggel járó ételek elkészítését is fel lehet sorakoztatni. A tojás, tonhal és túró remek megoldás arra az esetre, ha gyorsan akarunk valami fehérjében gazdag táplálékot magunkhoz venni. A zöldségeket tekintve a lencse, a spárga, a bab és a borsó fogyasztása szintén remek kiegészítő lehet.

Ne feledkezzünk meg a marháról sem, ami a legteljesebb húsételek közé tartozik. Ennek kilónkénti ára jóval borsosabb, mint a fentebb említetteké, azonban aki teheti, legalább heti egy alkalommal iktassa be az étkezéseibe. A bélszín a jéghegy csúcsa, magas fehérjetartalma mellett finom íze miatt is gyakran tányérra kerül. A burgonyán és rizsen túl a bulgurral is meg lehet színesíteni az ételt, diéta alatt kifejezetten sokan nyúlnak ehhez a körethez.

Csatlakozz a Clean Eating Életmódprogramhoz most csak 90 Ft-ért!

  • 300+ egészséges, finom recept – rendszeresen újabbakat küldünk
  • Kipróbált, bevált mintaétrendek
  • 5 db e-könyv, összesen több mint 15.000 Ft értékben!
  • Hetente Clean Eating írások, hogy motivált maradj!

Kattints, és regisztrálj: bit.ly/csatlakozz-a-clean-eatinghez

https://cleaneating.hu/tudastar/ezeket-a-zoldsegeket-es-gyumolcsoket-fogyaszd-telen/

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: