Csodálatos fehérje dús ebéd vagy vacsora
A gomba szuper egészséges alapanyag, könnyen és jó áron beszerezhető. Ráadásul nagyon sokrétűen felhasználható, így érdemes beilleszteni az mindennapjainkba. Nagy előnye, hogy kevés kalóriát viszont sok fehérjét tartalmaz. Ennek köszönhetően gombás ételek fogyasztása után sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. Külön cikkünkben bővebben olvashatsz róla.
Mutatunk egy egyszerű csirkés receptet gombával és zöldborsóval felturbózva, ha nem akarsz bonyolult receptekkel bíbelődni ezt neked találták ki. A köretet kedved szerint választhatod, legyen az barna rizs, kuszkusz, quinoa vagy jelen esetben teljes kiőrlésű spagetti.
Gombás zöldborsós csirkemell
Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- 150 g csiperke gomba
- 100 g zöldborsó
- 2 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 250 ml növényi tejszín
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk zsálya
- 1 dl víz
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A gombát felszeleteljük és olívaolajon lepirítjuk majd félretesszük.
- A hagymát és a fokhagymát pár perc alatt megdinszteljük. Amíg készül a hagyma, a csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük.
- Majd a csirkemellett hozzáadjuk a hagymás alaphoz, fehéredésig pirítjuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel majd felöntjük a vízzel és a növényi tejszínnel.
- Hozzáadjuk a mustárt, a gombát és a zöldborsót és fedő alatt alacsony lángon puhára pároljuk.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!