Ha szereted a májpástétomot, íme egy pofonegyszerű recept, amit akár fél óra alatt el tudsz készíteni otthon.
A máj, a többi belsőséghez hasonlóan rendkívül tápanyagdús élelmiszer, ami mértékkel fogyasztva kiegyensúlyozottabbá teheti az étkezésünket.
A máj jelentős fehérjeforrás. Emellett gazdag különböző vitaminokban, különösen B-vitaminokban, amelyek hozzájárulnak az energiatermeléshez, az idegrendszer egészségéhez és az anyagcsere folyamatokhoz.
A máj remek A-vitamin forrás is, ami pedig a sejtnövekedésben játszik szerepet, de hatással van a szem egészségének megőrzésére is. A májban található vitaminok továbbá segíthetnek bizonyos hiányállapotok, például a vérszegénység megelőzésében.
Házi kenőmájas kovászolt kenyérrel
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemáj
- 15 dkg kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál majoranna
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tepsit kend ki kacsazsírral, majd tedd bele a letisztított májat.
- A só kivételével szórd meg a fűszerekkel, majd 25 perc alatt 180 fokon süsd készre.
- Amíg a máj sül, pirítsd meg a felkockázott hagymát.
- Amikor a máj elkészült, a sült hagymával, a sóval és a kacsazsírral turmixold krémesre.
- Friss kovászos kenyérrel, zöldségekkel kiegészítve isteni finom! Jó étvágyat!
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]