Interjú Balogh Robin IFBB profival

Balogh Robin ifbb pro mens physique– Mióta sportolsz és hogyan jött az életedbe a testépítés?

12 eve sportolok versenyszerűen. Az elso sport életemben, mint majdnem minden fiatal kissrácnak a foci volt, ami mellett 6 évig ki is tartottam. Megfordultam majdnem mindegyik budapesti patináns csapatban, illetve az u16-os Magyar válogatottba meghívást is nyertem ! Magamat jó adottságú és tehetséges játékosnak tartom ehhez a sporthoz, de a futball iránti szenvedélyem sosem volt megfelelő, ezert sokszor a játékhoz való hozzáállásom lerontotta a teljesítményem… Ez később a focicipő szögre akasztásáig vezetett, majd 16 evésen elkezdtem megismerkedni a testépítés alapjaival. Szerencsemre mind édesapám mind édesanyám eredményes versenyzők voltak ebben a sportban így megfelelő szakmai háttérrel tudtam belevágni új szenvedélyembe. Mar az első konditeremben eltöltött alkalommal tudtam, hogy ez lesz az én utam !

– Magyarország nem sok IFBB profival büszkélkedhet, Te ezen kevesek egyike vagy. Hogyan tudtad elérni és mivel jár a PRO státusz?

Mint minden sportban, a profivá váláshoz ki kell emelkedj a többi versenytárs közül, mind tehetségben, mind sport és sportársakkal szembeni alázattal. Genetikai adottságaimat rendkívüli szorgalmammal és kitartásommal párosítottam, aminek köszönhetően junior és felnőtt Európa bajnok lettem 2013ban, valamint szinten magaménak tudhatok egy Arnold classic ezüst és egy vb bronzérmet. Ezen eredmények által a profi kártya kérelmemet jóváhagytak, majd a következő szezonomat mar az IFBB profi ligában folytattam. Ami a profi státusszal jár az példamutatás, elhivatottság, mivel profiként ez az ember munkája, színpadon kívüli megfelelő magatartás, mert egy országot képviselsz az adott spórtagban és emberek iránti tisztelet

Balogh robin ifbb pro

– Melyik volt a legjobb versenyélményed? Mire vagy legbüszkébb?

Legjobb versenyélmenyem mindenképp a 2013-as junior-felnőtt europa bajnokság volt. Itt sikerült megszereznem a profi kártyát 2 aranyérmemmel, valamint a versenynek otthont adó kis üdülő varos, Santa Susanna is gyönyörű… Egy örök élmény számomra az a verseny! Nem mellesleg a párommal is ennek a versenynek köszönhetően ismerkedtem meg

– A testépítés mellett milyen más sportokat űzöl, vagy kísérsz figyelemmel?

Mint, ahogyan írtam sokáig voltam futballista, ezert sok focit nézek főleg így a vb idején, és sűrűn szoktam a barátaimmal hétvégente játszani.. Persze mar a mozgásom nem a régi így 100kilosan A másik sport amit figyelemmel követek az ökölvívás, ami közel 1 évig kiegészítő sportként szerepelt az életemben a testépítés mellett.

– Mit lehet tudni az edzéstervedről?

Edzéstervemet viszonylag sűrűn változtatom annak függvényében, hogy melyik izomcsoportot szeretnem felhozni, csiszolni rajta.. Ami a legjobban bevallt nekem az a 2 edzésnap 1 nap pihenőnap rendszer, kőkemény maximum 60 perces edzésekkel. Egy nagy izomcsoportot mindig egy kicsivel párosítok és a lemaradásokat veszem az edzés elejére .. Has-vádli minden második nap váltva, mivel ok bírják a terhelést.

– Egy igazi “fitness couple” egyik fele vagy, hiszen barátnőd is komoly versenyző. Hogyan ismerkedtetek meg és hogyan fér meg két versenyző egy családban?

Balogh Robin and Catherina WahlMint említettem a 2013as eb-nek köszönhetem hogy megismertem a párom. Egyikőnk se gondolta volna akkor hogy most júniusban az egy éves évfordulónkat fogjuk ünnepelni.. Mivel o norvég származású így nagyon nehéz volt az elején megoldani a találkozásokat. 2-3 hetente repültünk Budapest-Oszlo között hogy találkozhassunk, majd végül úgy döntöttünk hogy összeköltözünk Oszloban .. Az együtt való versenyre készülésnek van pozitív és negatív oldala is. Szerencsére o egy erős szemelyiség szinten így a diéta nehéz napjain áttudjuk segíteni egymást, viszont egy alacsony ch-s napon bizony vannak konfliktusok Mivel egyben az edzője is vagyok így egy csapatban dolgozunk így az o sikere az enyém is, illetve ugyanez fordítva.

– Hogyan alakítod táplálkozásod a versenyszezonban és azon kívül?

On és offseasonben is a változatos táplálkozás híve vagyok. Versenyfelkészülési diéta alatt egy nap nem eszem 2x ugyanolyan ch vagy fehérjeforrást.. Rengetegen az unalmas csirkemell-rizs kombot toljak napi 5-6x, en ellentétben velük bőségesen eszem marhat, krumplit, pulykát, amik jóval elviselhetőbbé teszik a diétámat.. Valamint hatasosabbak is. Diétám 2500-3000kcal, 400g ch es 300g fehérjén alapul. Verseny közeledtével természetesen csökkentem a ch-t.

Balog Robin bodybuilder– Ha egy tippet adhatnál egy kezdőnek aki szeretne sikereket elérni ebben a világban mi lenne az?

Adok többet is.. Építs fel magadnak egy jövőképet magadról ebben a sportágban és küzdj érte amíg el nem ered.. Váljon az életforma a fitness. Ne hagyd el magad teljesen offseasonbe sem, mert nem fogsz tudni mutatni fejlődést . Inspiráld az embereket, legyen mondanivalód és válj példaképpé!

– A szigorúan felépített diétázás jó adag lelki erőt igényel. Főleg akkor, amikor már clean ételekből sem ehetsz azt és annyit ami jól esne. Van valamilyen módszered, hogy ezt jól bírd?

Igazából nincs… Rágógumin kívül semmi más nem szerepel a diétámban aminek lenne valami kis édes íze.. Az egyetlen segítségem, hogy sokakkal ellentétben az én diétám csak 6 hetes, ami viszonylag rövid idő.. Egy 2-3 hónapos versenydiétázással mar lehet meggyűlne a bajom

– Testépítőként gondolom szoktál főzni. Van kedved clean recepted?

Őszintén szólva nincs, legalábbis cleanbol Ami eltér offseasonben az étrendemben a versenydiétástól azok a szószok és a cheatmealek.. Nem szoktam neki állni diétás főzőcskéhez általában, mivel a plusz kalóriákra szükségem van a további építkezéshez, amiket az anyagcseremnek köszönhetően zsírképződés nélkül betudok vinni nap mint nap.

– Milyen terveid vannak a jövőt tekintve?

Egyértelműen a Mr. Olympiara való kvalifikáció a cél. Idén valószínűleg ez mar nem fog összejönni, de a 2015-ösre mindent megfogok tenni, hogy ez az almom valóra váljon.

– Robinnal az intejrút online készítettük, mivel jelenleg Norvégiában él. A válaszokba nem javítottunk bele, ezért nem tartalmaznak ékezeteket – (Megj.: Azóta javítottuk 😉 )

Szeretnél mindent tudni a  tiszta táplálkozásról?  Jelentkezz életmódprogramunkba, hogy minden megtanulj a clean eating életmódról!.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom