A kelbimbót bátran kombináld naranccsal, török mogyoróval vagy dióval, de szezámmaggal is megbolondíthatod. A fűszerek közül illik hozzá a majoranna és a köménymag is.
A kelbimbó egyaránt jól szerepel a klasszikusabb receptekben, ugyanakkor egy ünnepi fogáshoz is tökéletes választás.
Próbáld ki ezt a friss és ropogós kelbimbó salátát, ami nem csak köretként, de magában is megállja a helyét!
Kelbimbó saláta almával és dióval
Hozzávalók
- 300 gramm párolt kelbimbó
- 1 db alma szeletelve
- 50 gramm dió pirítva
- 50 gramm fetasajt opcionális
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál méz opcionális
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Párold meg a megtisztított kelbimbót kb. 10 perc alatt.
- Egy nagy tálban keverd össze a szeletelt almát, pirított diót és feta sajtot (ha használod).
- Add hozzá a megpárolt, roppanós kelbimbót.
- Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, almaecetet és mézet, majd ízesítsd sóval és borssal.
- Öntsd az öntetet a salátára, és alaposan forgasd össze.
- Tálald azonnal, és élvezd az ízek harmóniáját!
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]