Kelbimbó saláta almával és dióval

A kelbimbót bátran kombináld naranccsal, török mogyoróval vagy dióval, de szezámmaggal is megbolondíthatod. A fűszerek közül illik hozzá a majoranna és a köménymag is.

A kelbimbó egyaránt jól szerepel a klasszikusabb receptekben, ugyanakkor egy ünnepi fogáshoz is tökéletes választás.

Próbáld ki ezt a friss és ropogós kelbimbó salátát, ami nem csak köretként, de magában is megállja a helyét!

Kelbimbó saláta almával és dióval

[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 300 gramm párolt kelbimbó
  • 1 db alma szeletelve
  • 50 gramm dió pirítva
  • 50 gramm fetasajt opcionális
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál méz opcionális
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Párold meg a megtisztított kelbimbót kb. 10 perc alatt.
  • Egy nagy tálban keverd össze a szeletelt almát, pirított diót és feta sajtot (ha használod).
  • Add hozzá a megpárolt, roppanós kelbimbót.
  • Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, almaecetet és mézet, majd ízesítsd sóval és borssal.
  • Öntsd az öntetet a salátára, és alaposan forgasd össze.
  • Tálald azonnal, és élvezd az ízek harmóniáját!
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: