Karfiol pizza (lisztmentes)

Helyettesítsd a lisztet, vagy a rizset karfiollal! Jó-jó, de hogyan – teszik fel sokan a kérdést. Íme egy recept, ahol mindannyiónk kedvencét, a pizzát készítjük el gluténmentesen. A liszt helyére karfiol kerül, és útifűmaghéjjal “kelesztjük”. A végeredmény roppant izgalmas, szerintünk mindenképpen megéri kipróbálnod! Még az is lehet, hogy bekerül a kedvencek közé, és később újra és újra előkerül a karfiolból és útifűmaghéjból készült lisztmentes Clean Eating pizza!

 

Karfiol pizza (lisztmentes)

Ez egy igazán egészséges változata mindannyiónk kedvencének, a pizzának!
Előkészület: 45 minutes
Főzés: 45 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Olasz
Kulcsszó: egészséges, pizza
Tálalás: 4
Kalória: 100.4kcal
Cost: 1500
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1/2 fej karfiol
  • 2 db tojás
  • 2 ek útifűmaghéj
  • 50 g pesto
  • 1 mk

A feltéthez (ízlés szerint változtatható, mi margherita stílusú pizzát készítettünk)

  • 70 g sűrített paradicsom
  • 60 g mozarella sajt
  • 1 mk bazsalikom

Elkészítés

  • A karfiolt megtisztítjuk, és egy reszelő vagy egy konyhai robotgép segítségével felaprítjuk. Akkor jó, ha a felaprított karfiol kinézete a rizshez hasonlít.
  • Az aprított karfiolhoz hozzákeverjük a többi összetevőt, azaz a tojásokat, a pestót és az útifűmaghéjat, hozzáadunk egy csapott kávéskanálnyi sót és alaposan összedolgozzuk
  • Miután egységes masszává keveredtek az összetevők, fél óráig hűtőben pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  • A fél óra elteltével a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és kör alakban kb. 1 cm magasan szétterítjük.
  • A pizzaalapot 30 percig sütjük, ezután rátesszük a feltétet, és újabb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad és a pizza szélei megpirulnak.

A feltét elkészítése

  • A paradicsompüréhez kevés vizet adunk, és némi sóval, borssal, bazsalikommal és majorannával (illetve ízlés szerint más fűszerekkel, esetleg kevés cukorral vagy édesítővel) feltesszük főni. Forrástól számítva néhány percig kis lángon főzzük, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.
  • A sajtot lereszeljük.
  • Miután a pizzaalap 30 percet sült, eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és a reszelt sajtot, illetve az egyéb választott feltéteket, és további 10-15 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és a tészta kellően megpirul.

Tápanyagok

kalória: 100.4kcal | szénhidrát: 2.8g | fehérje: 4.3g | zsír: 8.1g | telített zsír: 2.8g | egyszeresen telített zsír: 1g | koleszterin: 14.7mg | rost: 0.6g | cukor: 1.4g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

A titkos csodafegyver: az útifűmaghéj

További egészséges receptötletek:

Rakott karfiol recept

Egyszerű, mennyei és egészséges
Nézd meg ezt a receptet!
Rakott karfiol
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: