Csirkés garam masala

Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirkés garam masala
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 245 Zsírból származó energia: 68
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7.5g 12%
Szénhidrát: 9g 3%
Fehérje: 34g 68%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
60perc
Költség Kb. 600Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A páchoz:
Ennyi adagra: adag
A masala szószhoz:
Elkészítési idő
60perc
Költség Kb. 600Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A páchoz:
Ennyi adagra: adag
A masala szószhoz:
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirkés garam masala
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 245 Zsírból származó energia: 68
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7.5g 12%
Szénhidrát: 9g 3%
Fehérje: 34g 68%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A garam masala pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd a csirkekockákkal összeforgatjuk és az egészet pár órára hűtőbe tesszük pácolódni.
  2. A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük. Ez eddig csirke tikka egyik változata, ami önálló étel is egyben. Mi azonban itt nem álunk meg ????
  3. Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. A kókuszzsíron megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és az összes fűszert. Figyelem! Ez egy igazán erős ízű szósz. Ha a lágyabb ízeket kedveled értelemszerűen kevesebb fűszerrel készítsd, közben kóstolgatva.
  4. Amikor a csirkemell kész egy serpenyőt felforrósítunk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, esetleg egy keveset az imént elkészített szószból és rottyantsuk össze bő 1 perc alatt.
Megjegyzés

A szószt tálaljuk a hústól külön. Köretnek párolt barnarizst, vagy bulgurt ajánlunk.