Csirke picatta karfiolpürével

Csirke picatta gourmet recept
Csirke picatta gourmet recept
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirke picatta karfiolpürével
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 330 Zsírból származó energia: 72
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 8g 12%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 53g 106%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség ~1000Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség ~1000Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Csirke picatta gourmet recept
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirke picatta karfiolpürével
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 330 Zsírból származó energia: 72
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 8g 12%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 53g 106%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A karfiolt vágd rózsákra majd főzd jó puhára. Ha megfőtt szedd ki egy tálba, adj hozzá sót, borsot és szerecsendiót, valamint a kókuszzsír felét olvasztva. Mindezt egy botmixerrel pürésítsd össze. Ha diétád engedi több kókuszsírt is tehetsz hozzá.
  2. Egy serpenyőbe tedd a maradék kókuszzsírt (legalább bő fél ek.) és közepes lángon hevítsd fel. Amikor már forró tedd bele a szeletekre vágott csirkemellet és oldalanként 3-4 percig süsd. Vigyázz ne süsd túl, de ne is maradjon nyers a közepe!
  3. Ha kész a csirkemell vedd ki és tedd félre egy tiszta tányérra. Tegyél még kókuszzsírt a serpenyőbe (ha szükséges) és lassú tűzön párold meg a hagymát. Pár perc után add hozzá a fokhagymát, majd fél perc után öntsd fel az alaplével, a borral és a citromlével. Jó alaposan keverd össze és főzd 5 percig. (A clean alaplé egy leszűrt sima húsleves, vagy zöldségleves alaplé minden további ízfokozó, vagy zsiradék nélkül. Elkészítheted nagy mennyiségben és kockákban lefagyasztva praktikusan tárolhatod)
  4. Óvatosan adagold hozzá a nyílgyökérlisztet és folyamatos habverős kevergetés mellett sürítsd vele az öntetet. Lassan csináld, mert úgy fog sűrűsödni, ahogy melegszik!
  5. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a kapribogyót és egy felszeletelt citromot. Tedd vissza a hússzeleteket és egy perc után tálalhatod is ????