Diétás, clean rántotthús

diétás rántott hús
diétás rántott hús
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás, clean rántotthús
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 574 Zsírból származó energia: 90
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 10g 15%
Szénhidrát: 56g 19%
Fehérje: 61g 122%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 800 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 800 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
diétás rántott hús
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás, clean rántotthús
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 574 Zsírból származó energia: 90
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 10g 15%
Szénhidrát: 56g 19%
Fehérje: 61g 122%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A teljes kiőrlésű 3-4 nappal korábban tedd ki száradni. Amikor megszáradt reszeld le, így előállítva az egészségesebb panírmorzsát. A morzsát tedd egy lapos tányérra, egy másik lapos tányérba a rizslisztet, egy harmadik, mély tányérban pedig alaposan verd fel a tojásokat. Az édesburgonyát hámozd és szeleteld vékony karikákra. Egy sütőt melegítsd elő 250 fokra.
  2. A csirkemellet vágd félbe, majd a feleket vágd be és hajtsd szét. Az így kapott nagy szeleteket klopfold ki, majd mindkét oldalon sózd és borsozd. Ügyelj, hogy a húsok ne legyenek túl vastagok! Ezután jöhet a panírozás: a húsokat először a rizslisztbe, majd a tojásba, majd a morzsába hempergesd meg. Ügyelj, hogy mindenhova jusson minden rétegből! (Van aki duplán szokott panírozni. Ha neked belefér kb. 8-10g extra szénhidrát, akkor ezt Te is kipróbálhatod)
  3. Egy tepsi aljára tedd az olvasztott kókuszzsírt, majd a húsokkal együtt és tedd a sütőbe. Süsd 8-10 percen keresztül. Közben meg is forgathatod, bár ez nem fontos. Ha a panír már szép barna akkor lesz jó. Tipp: Még finomabb lesz, ha hagyományos módon serpenyőben sütöd ki. Ebben az esetben hevíts fel annyi kókuszsírt, amennyi félig ellepi a húsokat és ebben süsd barnára mindkét oldalán.
  4. Az édesburgonyát két félképpen sütheted ki: Ha igazán diétásat szeretnél, akkor egy jobb minőségű légkeveréses sütőben, zsírpapíron kevés kókuszzsírral süsd szintén kb. 10 percig. Az igazi chipshez hasonló ropogós állagot akkor kapsz, ha serpenyőben, vagy fritőzben bő kókuszzsírban sütöd ki ebben az esetben viszont számolnod kell jó pár gramm extra zsírral is. Amikor kész csak enyhén sózd meg.
  5. Az uborkasalátához az uborka két szélét vágd le hosszában, majd egy pucoló segítségével vágj stílusos vékony szeleteket. Alaposan sózd meg, majd várj 10 percet, amíg levet ereszt. Ezután a fokhagymát nyomd rá, és öntsd rá az ecetet és az eritritet. Keverd össze, majd tálald a hús és a batáta chips mellé.