Protein frittata

fitt recept tojással, lazaccal és paradicsommal
Diétás, egészséges frittata recept
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 4.2
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Protein frittata
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 75 Zsírból származó energia: 27
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 3g 5%
Szénhidrát: 2.5g 1%
Fehérje: 10g 20%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
50perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: szelet
Elkészítési idő
50perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: szelet
Diétás, egészséges frittata recept
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 4.2
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Protein frittata
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 75 Zsírból származó energia: 27
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 3g 5%
Szénhidrát: 2.5g 1%
Fehérje: 10g 20%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat üsd fel: 7 tojásnak csak a fehérjét add hozzá, egynek pedig a sárgáját is.
  2. A kápia paprikát vágd kisebb kockákra, a lila hagymát karikákra, a bazsalikomot apróra, a paradicsomot pedig félbe. Persze mindez ízlés kérdése. Szerintem így a legszebb 🙂
  3. Verd fel a tojást a kókusztejjel. Reszeld hozzá a fokhagymát, adj hozzá egy csapott teáskanál sót, a sütőport, a borsot és a cayenne borsot, ami voltaképpen lehet chilli is. Ezekkel is keverd jól el.
  4. Egy sütőformát vékonyan kenj ki kókuszzsírral és öntsd bele a tojásos keveréket, majd add hozzá a lazac szeleteket és a lila hagymát egyenletesen úgy, hogy mindent befedjen a tojás. A kettévágott koktélparadicsomokat vágott oldallal felfelé helyezd bele. Én ezekre külön is tettem egy csipet sót. Fontos, hogy olyan sütőformát válassz melynek legfeljebb a 2/3 részéig ér a töltelék, mert sütés közben ez jelentősen meg fog emelkedni.
  5. Az előmelegített sütőbe helyezd a sütőformád és 200 fokon süsd addig, amíg kész nem lesz. Ez nálunk 40 perc volt, de eltérő lehet a forma vastagsága miatt, így azt javaslom tűpróbával ellenőrizd. Ha már kezd barnulni és a tű, vagy kés sem ragad hozzá, akkor érdemes kivenni.
  6. Szeletelés előtt pihentesd 10-15 percig. Fogyaszd salátával, vagy friss zöldségekkel. Én retekcsirával és fodros kellel tettem még egészségesebbé 🙂