Répalepény és guacamole

Diétás répalepény és quacamole recept

Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Répalepény és guacamole
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 502 Zsírból származó energia: 261
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 29g 45%
Szénhidrát: 34g 11%
Fehérje: 26g 52%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 500 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 500 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Répalepény és guacamole
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 502 Zsírból származó energia: 261
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 29g 45%
Szénhidrát: 34g 11%
Fehérje: 26g 52%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A répát reszeld le és picit nyomkodd ki. Tedd egy tálba, majd adj hozzá a felvert tojásokat, sót, borsot, a szárított petrezselymet és egy púpos evőkanál kókuszlisztet, valamint az olvasztott kókuszzsírt. Alaposan keverd össze és formázz belőle egyforma, kb 2 cm vastag pogácsákat és egy forró serpenyőben közepes lángon süsd ki. Kalkuláld be, hogy sütés közben a kis lepénykék kisebbé, de vastagabbá vállnak! Mindkét oldalán addig süsd, amíg a széleken megpirul. Ebből a mennyiségből
  2. Az avokádót pépesítsd össze, add hozzá a kockákra vágott paprikát, paradicsomot és az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a citromlevet is, ami nem csak az íze miatt kell, de segít megőrizni az avokádó szép zöld színét. Sózd, borsozd és jól keverd össze. Ezzel a módszerrel a képen látható sűrűbb krémet kapod. Ha te a krémesebb állagot szereted, akkor adj hozzá 1-2 evőkanál joghurtot, vagy akár kókusztejet.
  3. Fogyaszd köretként, vagy önmagában. Remek kiegészítője lehet egy tükörtojás.
Megjegyzés

Tipp: A répalepény próbáld ki reszelt vöröshagymával és fokhagymával keverve, így kicsit magyarosabb, "tócsnisabb" ízvilágot kapsz. Érdemes kipróbálni nasiként is pl. fűszeres joghurtos, vagy paradicsomos öntetekkel.