Töltött sült paprika

Tonhallal és tojással töltött sült kaliforniai paprika
Értékelés
Szavazatok: 6
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Sült töltött paprika
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 443 Zsírból származó energia: 126
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 14g 22%
Szénhidrát: 25g 8%
Fehérje: 44g 88%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
45perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
45perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 6
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Sült töltött paprika
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 443 Zsírból származó energia: 126
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 14g 22%
Szénhidrát: 25g 8%
Fehérje: 44g 88%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A lilahagymát vágd apróra és kókuszsíron picit megsózva kezd el párolni. Készítheted vöröshagymából is, de én erősen javaslom a lilát, mert annak kevésbé tolakodó, édeskés íze ehhez az ételhez jobban passzol.
  2. Ha már fonnyad add hozzá a tört fokhagymát, kicsit később a paradicsomot és a kakukkfüvet picit megmorzsolva, hogy jobban kiadja aromáit. Lassú tűzön kevergesd pár percig majd öntsd hozzá a tonhalat. Keverd jól el és lefedve, kis lángon főzd 5 percig. Egy sűrű szószt kell kapnod, ha neked hígabb készült akkor fedő nélkül kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Vágd fel és csumázd ki a paprikákat, úgy, hogy a magházat és a fehér részeket távolítsd el, de a szár részt teljesen hagyd benn. Ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki! Egy tepsiben rendezd el a felezett paprikákat és öntsd töltsd meg a tonhalas töltelékkel. A tölteléket alaposa nyomkodd bele, hogy minden rést kitöltsön, de hagyj egy kevés helyet, mivel még tojás is fog kerülni bele. A tepsit fedd le alufóliával, amit pár helyen lyukassz ki. Így tökéletes állagot kapsz és nem fog megégni mielőtt elkészülne. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
  4. Ha letelt a sütési idő vedd ki a tepsit majd vedd ki a töltelék tetején felgyúlt a nedvesség kanalazd ki, majd formázz a közepébe pici lyukakat és üsd bele a tojást. Érdemes kisebb tojásokat választanod, de ha túl nagy és a fehérje kicsordul, akkor sincs gond. Szépen meg fog sülni, látványában a lecsorduló olvadt sajtra fog hasonlítani. A lényeg, hogy a sárgája benne maradjon. Az alufóliát visszatéve süsd további 10-15 percig, amíg a tojás is megsült és a paprika tökéletesre puhul.
  5. Fogyaszd reggelire pirítóssal, ebédre valamilyen körettel, estére pedig valamilyen zöld salátával (pl. rukkola), vagy csak önmagában. Köretként illik hozzá a rizs, de ropogósra sült édesburgonya, vagy zeller hasábbal a legszuperebb párosítás 🙂